Clinica HalmaSan, din Cluj-Napoca, oferă, zilnic, 5 consultații gratuite, în cadrul Campaniilor de conștientizare a cancerului de col uterin și de Reducere a riscurilor în sarcină

Updated on octombrie 30, 2020 Clinica HalmaSan oferă, zilnic, 5 consultații gratuite, în cadrul Campaniilor de conștientizare a cancerului de col uterin și de Reducere a riscurilor în sarcină.

În actualul context, generat de pandemia de COVID-19, în care spitalele de stat sunt sufocate și au prioritate doar urgențele majore, Clinica HalmaSan, din Cluj-Napoca, a decis să ofere femeilor acces la servicii medicale de înaltă calitate, realizate cu profesionalism și cu aparatură de ultimă generație, în condiții de deplină siguranță, și să demareze o Campanie de conștientizare a cancerului de col uterin și o Campanie de reduce a riscurilor în sarcină, în cadrul cărora să ofere, zilnic, 5 consultații gratuite.

Clinica HalmaSan, din Cluj-Napoca, oferă, zilnic, 5 consultații gratuite, în cadrul Campaniilor de conștientizare a cancerului de col uterin și de Reducere a riscurilor în sarcină 1

Anual, în România, 3308 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar peste 1700 pierd lupta cu această boală, cifre ce ne plasează, la nivel european, pe un nedorit loc fruntaș în  clasamentul mortalității prin această afecțiune.

Din nefericire, în România, cancerul de col uterin este diagnosticat în stadii avansate, când boala, deja, a devenit invazită.

Campania inițiată de HalmaSan își propune să vină în sprijinul femeilor, pentru a stimula controalele periodice, fapt ce ar permite diagnosticarea precoce a acestei afecțiuni și, implicit salvarea vieții.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul femeilor însărcinate și a le oferi acestora posibilitatea monitorizării evoluției sarcinii, cu profesionalism și în condiții de deplină siguranță, Clinica HalmaSan a
demarat și o Campanie de reducere a riscurilor în sarcină.

Inițiativa a pornit de la niște cifre dramatice: în fiecare an, aproximativ 8 milioane de femei suferă complicaţii asociate sarcinii şi peste 500000 decedează. În același timp, în România decedează 10,1 copii la o mie de născuţi vii, iar aproape jumătate dintre aceste decese au loc din cauza anomaliilor congenitale şi afecţiunilor apărute pe perioada perinatală.

Mai mult, în România, deși, poate pare incredibil, dar statisticile arată că aproximativ 25% dintre gravide nu își monitorizează sarcina din pricina nivelului de trai scăzut sau a altor piedici sociao-economice.

Campaniile HalmaSan, realizate în colaborare cu domnul doctor Emanuel Szendrei, vă oferă, zilnic, în perioada 01.11.2020-31.12.2020, 5 consultații gratuite. Campaniile includ o consultație gratuită, o ecografie și un test Babeș-Papanicolau (testul nu intră în ofertă, prețul său fiind unul minim, de 40 de lei).

Dr. Emanuel Szendrei, medicul implicat în aceste campanii derulate de Clinica HalmaSan, este absolvent al UMF Iuliu Hațieganu, din Cluj-Napoca, urmând rezidențiatul la Clinica Ginecologie 1 cu un stagiu efectuat la Institutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuță” din Cluj-Napoca și doi ani petrecuți în Franța la Paris și Aix en Provence.

error: Content is protected !!