Cluj: Începe construirea celei mai moderne școli speciale din țară. Va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe clădire și de un bazin propriu destinat hidroterapiei

𝗜𝗻𝗰𝗲𝗽𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮, 𝗰𝘂 𝗳𝗼𝗻𝗱𝘂𝗿𝗶 𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲, 𝗮 𝗰𝗲𝗹𝗲𝗶 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗼𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲 𝘀𝗰𝗼𝗹𝗶 𝘀𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘁𝗮𝗿𝗮. 𝗔𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘃𝗮 𝗱𝗶𝘀𝗽𝘂𝗻𝗲, 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿𝗮 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝗶𝗮, 𝗱𝗲 𝗼 𝗴𝗿𝗮𝗱𝗶𝗻𝗮 𝘀𝗲𝗻𝘇𝗼𝗿𝗶𝗮𝗹𝗮 𝗮𝗺𝗽𝗹𝗮𝘀𝗮𝘁𝗮 𝗽𝗲 𝗰𝗹𝗮𝗱𝗶𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝗱𝗲 𝘂𝗻 𝗯𝗮𝘇𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝘂 𝗱𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝗮𝘁 𝗵𝗶𝗱𝗿𝗼𝘁𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲𝗶.

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul privind execuția lucrărilor de construcții din cadrul proiectului „Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă”, instituție de învățământ special aflată în subordinea forului administrativ județean.

Cluj: Începe construirea celei mai moderne școli speciale din țară. Va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe clădire și de un bazin propriu destinat hidroterapiei 1

𝗔𝗹𝗶𝗻 𝗧𝗶ș𝗲, 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷: „𝘊𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘢𝘥𝘦𝘷𝘢𝘳𝘢𝘵 𝘪𝘮𝘣𝘶𝘤𝘶𝘳ă𝘵𝘰𝘳 𝘦 𝘧𝘢𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘤𝘢 𝘭𝘦 𝘷𝘰𝘮 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘪 𝘦𝘭𝘦𝘷𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪 𝘤𝘶 𝘯𝘦𝘷𝘰𝘪 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘭𝘢 𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘥𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘦. 𝘊𝘶 𝘢𝘫𝘶𝘵𝘰𝘳𝘶𝘭 𝘤𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘵𝘳𝘦𝘪 𝘮𝘪𝘭𝘪𝘰𝘢𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘦𝘶𝘳𝘰 𝘷𝘰𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪 𝘰 𝘴𝘤𝘰𝘢𝘭ă 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘢 𝘶𝘭𝘵𝘳𝘢𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘢, 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘪𝘯𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘙𝘰𝘮𝘢𝘯𝘪𝘢.”

Proiectul european implementat de Consiliul Județean vizează, în principal, demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasamant a unui corp nou, respectiv modernizarea unuia dintre corpurile actuale și amenajarea spațiului exterior.

Noul corp de clădire ce urmează a fi edificat va avea un regim de înălțime P+3E și va fi structurat pe trei zone de funcțiuni distincte. Astfel, zona 1 va cuprinde spațiile administrative și medicale, în timp ce în zona 2 se vor afla cele aproximativ 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare. În ceea ce privește zona 3, aceasta va fi compusă din blocul alimentar, format din bucătarie și sala de mese, precum și din spatiile pentru activități sportive și de terapie.

Noul sediul va dispune, în premieră pentru România, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei. Un alt aspect inedit îl reprezintă și amenajarea unei zone dedicate specialiștilor din cadrul instituției, special concepută pentru prevenirea apariției sindromului burnout sau sindromului de epuizare profesională.

În ceea ce privește spațiul exterior, va fi amenajat un generos loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde urmând a fi complet reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.
Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 lei fără TVA. Acestea vor începe în perioada imediat următoare și au o durată de execuție de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.