Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din România. Peste 98% dintre cei internați au fost vindecați

Updated on octombrie 24, 2020 Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din ţară.

Peste 98% dintre cei internați aici cu SARS-CoV-2 au fost vindecați, arată o analiză a Ministerului Sănătății, potrivit stirileprotv.ro.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din România. Peste 98% dintre cei internați au fost vindecați 1

Astfel, dintre cei 3.600 de bolnavi COVID, 64 și-au pierdut viața din martie până acum, rata mortalității fiind de numai 1.8%.

La nivel național, 3,1% dintre cei infectați de la începutul pandemiei au pierdut lupta cu virusul.

Ioan Mureșan, managerul Spitalului De Boli Infecțioase Cluj-Napoca: „Secretul este că în spatele terapiei intensive să fie o muncă susținută în așa fel încât pacienții să nu ajungă la terapie, să nu trebuiască să ajungă la terapie intensivă și acest lucru se face pe secțiile obișnuite.”

Așa că toate paturile sunt echipate cu aparate de oxigen, iar personalul medical a supravegheat permanent starea pacienților.

În plus, spitalul a făcut multe angajări în ultima perioadă, iar în laboratoare se lucrează la foc continuu, pentru ca specialiștii să afle cât mai repede cine este infectat.

error: Content is protected !!