Purtarea măștii în spații exterioare devine obligatorie în alte 3 localități din Cluj

Masca devine obligatorie atât în spațiile publice interioare, cât și în cele exterioare în alte trei localități din Cluj.

Comunele Săcuieu, Sâncraiu, Săvădisla au depășit rata de 3 cazuri de coronavirus la 1.000 locuitori, astfel că purtarea măștii devine obligatorie.

Purtarea măștii în spații exterioare devine obligatorie în alte 3 localități din Cluj 1

Până acum masca era obligatorie în Gherla, unde rata de infectare a depășit 4,24 la mie, comuna Sic – cu o incidență de peste 4.36 și localitatea Câțcău – care are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor, respectiv 7,55.

„În aplicarea prevederilor art. 3, alin. 2 din Anexa nr. 2 la HG nr. 856/14 octombrie 2020, se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj unde incidența acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, se arată în hotărârea nr.52/15.10.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de urgență Cluj CJSU.