Cluj: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” trec la scenariul roșu. Cursurile se vor face exclusiv online

Două mari licee din Cluj Napoca trec la scenariul roșu începând de luni, 19 octombrie. Este vorba despre Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Cursurile se vor ține exclusiv online, din cauza numărului de cazuri COVID-19 depistate în unitățile de învățământ.

Cluj: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” trec la scenariul roșu. Cursurile se vor face exclusiv online 1

„Acestea sunt propunerile venite, urmează avizul Inspectoratului Școlar Județean și al Direcției de Sănătate Publică și apoi luam decizia în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. CJSU formalizează hotărârea, doar în cazuri excepționale poate să nu dea curs”, a anunțat prefectul, Mircea Abrudean.

Astfel, timp de 14 zile, orele se vor desfășura online. Fiecare curs va dura 45 de minute, după orarul normal, și vor începe la fix, având 15 minute pauză la final.

Tot mai multe școli din România trec în mediul online

Numărul școlilor care țin cursuri online a ajuns la 1.040 la nivelul țării, de patru ori mai mare față de cel din 14 septembrie.

Din numărul total, 293 dintre aceste sunt în scenariul roșu din cauza cazurilor confirmate de COVID-19, în timp ce 749 țin elevii acasă din cauza ratei de incidență sau a problemelor de infrastructură.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, școlile din județul Cluj sunt aproape să treacă toate în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.