Cluj: 8 cazuri de Covid-19 la echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca, după ce a participat la un turneu amical

Updated on octombrie 13, 2020 Opt cazuri de coronavirus au fost descoperite la U BT Cluj, după ce echipa a participat la un turneu amical la Sibiu. Patru echipe au participat la turneu.

Deocamdată, CSO Voluntari a anunţat oficial despre nouă jucători, iar la U BT Cluj sunt opt cazuri. CSU Sibiu are doi jucători, deci 19 cazuri după patru partide amicale, informează g4media.ro.

Cluj: 8 cazuri de Covid-19 la echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca, după ce a participat la un turneu amical 1

La U Banca Transilvania Cluj sunt 8 testări pozitive: un membru al staff-ului tehnic şi şapte jucători, care au avut teste negative înaintea turneului. Formaţia clujeană ar urma să anunţe oficial situaţia.

De asemenea, se speră ca ceilalţi jucători din lot, care au testare negativă după turneu, să aibă aceleaşi rezultate şi la testul doi, pentru a putea participa la Cupa României, grupa A, de la Bucureşti, începând cu 17 octombrie. În această situaţie ar fi nevoie şi de avizul DSP.

Turneul a fost organizat de echipa CSU Sibiu, care a transmis că are două cazuri, unul dinaintea competiţiei amicale.

„Din păcate, COVID-19, virusul care a bulversat lumea în acest an, nu ocolește echipa noastră. În urma ultimelor testării RT-PCR efectuate, un total de 8 jucători și membri ai staff-ului au fost depistați pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

U-Banca Transilvania a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Mai exact, până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative. Staff-ul și baschetbaliștii au fost testați înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM CSU Oradea. Întrucât partidele cu CSM CSU Oradea s-au desfășurat în perioada 2-3 octombrie, oficialii clubului nostru au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care ne-au precizat faptul că, pentru prezența noastră, este suficientă dovada testelor negative din data de 1 octombrie.

După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbaliști au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceștia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu și să informeze permanent clubul asupra evoluției situației și a simptomatologiei. Ulterior, duminică, 11 octombrie, alți 2 sportivi au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19.

Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testați, rezultatele fiind pozitive. Am comunicat imediat situația autorităților și Federației Române de Baschet, printr-o adresă oficială, și am efectuat testările pentru restul echipei și staff-ului în cursul dimineții de marți, 13 octombrie. Astfel, astăzi au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând un total de 8 cazuri în cadrul echipei noastre (7 jucători și un membru al staff-ului).

Componenții echipei, depistați pozitiv, se simt bine și sunt în izolare la domiciliu. În continuare, clubul așteaptă deciziile din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi, 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar și la formațiile de juniori care își desfășoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.

Suntem convinși că, împreună, vom depăși acest moment regretabil și ne vom întoarce cu toții sănătoși la sală!”, potrivit unui comunicat transmis de oficialii echipei clujene.

error: Content is protected !!