Cluj. Masca obligatorie la Dej … nu este chiar obligatorie. Nu se pot aplica sancțiuni. Anunțul Prefectului

Updated on octombrie 8, 2020 Zilele trecute, Primăria Dej a anunțat că masca este obligatorie în toate spațiile publice deschise din oraș. Prefectul spune că o astfel de măsură nu poate fi impusă la nivel local, trebuie o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În aceste condiții, nu se pot aplica sancțiuni.

Primăria Dej: „Începând din data de 7 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării MĂȘTII în toate SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE din municipiul Dej”

Cluj. Masca obligatorie la Dej ... nu este chiar obligatorie. Nu se pot aplica sancțiuni. Anunțul Prefectului 1

Prefectul Abrudan admite că rata de infecție cu Covid-19 este cea mai mare în Dej, din întreg județul Cluj, de 1,9 la mia de locuitori, dar susține că potrivit legii, măsura obligativității purtării măștii nu poate fi impusă de către comitetele locale, informează G4Media. 

„Dacă ne raportăm la lege, măsura impusă la Dej de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență nu are nicio valoare juridică. Sigur că ea poate să-i influențeze pe localnici să respecte măsurile de protecție, să fie precauți, însă decizia nu le conferă autorităților posibilitatea de a aplica sancțiuni, în cazul în care sunt încălcate prevederile prevăzute în Hotărâre”, a comentat Abrudan.

Măsura trebuie luată pentru tot județul.

„Noi (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență – n.red), nu puteam lua o decizie numai pentru Dej, în privința impunerii obligativității purtării măștii de protecție în spații deschise. O astfel de decizie, dacă este să fie luată, se ia  pentru întreg județul. Acest lucru ar implica un număr foarte mare de polițiști. De aceea s-a dispus, deocamdată, o astfel de măsură doar în zonele din jurul școlilor, pentru a ne asigura că puteam avea control în privința respectării obligației purtării măștii de protecție”, a comentat Abrudan.

error: Content is protected !!