Daniel Funeriu: „Cum se face că dl. Robu a pierdut alegerile, cu toate că are impresia (justificată) că a făcut multe, iar dl. Boc le-a câștigat strivindu-și concurența?”

Updated on octombrie 5, 2020 Fostul ministru al Învățământului, Daniel Funeriu, a făcut o radiografie a alegerilor locale din Cluj Napoca și Timișoara. În timp ce Emil Boc și-a zdrobit concurența, Nicolae Robu a pierdut alegerile din acest an.

„Cum se face că dl. Robu a pierdut alegerile, cu toate că are impresia (justificată) că a făcut multe, iar dl. Boc le-a câștigat strivindu-și concurența?

Daniel Funeriu: „Cum se face că dl. Robu a pierdut alegerile, cu toate că are impresia (justificată) că a făcut multe, iar dl. Boc le-a câștigat strivindu-și concurența?” 1

Cred că dl. Robu a confundat epocile și orașele. Oamenii au simțiti că un oraș ca Timișoara, în secolul XXI, are nevoie de un primar care se concentrează pe dezvoltarea intelectuală a orașului.

Dl. Robu, și obligat de situația moștenită de la Ciuhandu, a fost primarul bitumului, iar în campanie nu a lăsat nicio clipă impresia că ar putea fi primarul neuronilor.

Dl. Boc a marșat în ultimii ani pe dimensiunea dezvoltării intelectuale a orașului. Poate mai țineți minte când vă povesteam că am nimerit în avion lângă trei doamne care lucrau la primăria Cluj fix pe dimensiunea unei dezvoltări intelectuale și, ascultându-le discuțiile, remarcasem cât de adânc intrase acest concept în aparatul primăriei. Discutând cu dl. Boc, cu o altă ocazie, mi-a spus textual ”eu trebuie să mă ocup esențialmente de dezvoltarea intelectuală a orașului, iar de infrastructură să se ocupe ingineri foarte buni”.

Azi Dacian Cioloș și Ludovic Orban au o misiune foarte importantă: să ofere primarilor nou-aleși platforma politică de pe care să livreze dezvoltarea inteligentă a orașelor lor. Ăsta ar fi adevăratul salt în modernism, nu declarțiile sforăitoare și clamări ale unor victorii. Victorii care nu sunt ale lor, ci sunt ale votanților care, yet again, au pariat pe ei”, a scris Daniel Funeriu.

error: Content is protected !!