Barometru național : Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Updated on octombrie 5, 2020 Cluj-Napoca se află pe primul loc în topul celor 20 de orașe în România în 2020 privind calitatea vieții. Potrivit barometrului urban „Calitatea Vieții în Orașele din România”, peste 80% din populația din mediul urban este mulțumită de orașul în care trăiește.

Nivelul cel mai ridicat de satisfacție generală este înregistrat de orașul Cluj-Napoca (97%), alături de Oradea (96%) și Alba Iulia (95%), informează caleaeuropeana.ro.

Barometru național : Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia 1

Cea mai bună calitate a transportului este bifată tot de orașul Cluj-Napoca și cea mai apreciată administrație este tot cea din Cluj-Napoca.

Barometru național : Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia 2

În perioada 1 iulie – 15 august 2020 a fost elaborat un sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România. Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană. Orașele din România care au fost incluse în Eurobarometrul Flash sunt București, Cluj-Napoca și Piatra Neamț.

Pentru Politica Urbană, a fost adoptată Metoda Eurobarometrului Flash, care a fost extinsă și aplicată la un număr total de 41 de orașe reprezentative din România. Acest Document de sprijin include o listă a celor 41 orașe și rezultatul final al chestionarului.

Sondajul de opinie a avut un număr de 13.380 respondenți, din tot atâtea gospodării. Numărul total al persoanelor din gospodăriile intervievate a fost de 32.978 indivizi cu vârste de peste 15 ani.

error: Content is protected !!