Emil Boc: Modelele de bune practici ale Clujului în domeniul educației, prezentate în conferința Eurocities, alături de primăriile din Berlin, Vantaa și Rennes 

Updated on octombrie 1, 2020 Primarul Emil Boc a participat la conferința digitală “Building back better: a stronger social Europe – What role for cities?”, organizată de Eurocities cu participarea a mari orașe europene precum Amsterdam, Berlin, Barcelona sau Frankfurt, unde a prezentat modelele de bune practici ale Clujului în domeniul educației.

În cadrul conferinței, primarul a subliniat că investițiile în educație sunt cele mai bune investiții din lume pentru că nu vin cu grija falimentului.

Emil Boc: Modelele de bune practici ale Clujului în domeniul educației, prezentate în conferința Eurocities, alături de primăriile din Berlin, Vantaa și Rennes  1

„Aceasta este filosofia noastră de bază. La Cluj-Napoca, 20% din taxele și impozitele locale plătite de clujeni merg către sistemul educațional”, a declarat primarul.

În decursul timpului, Primăria Cluj-Napoca a investit peste 10 milioane de euro în dotarea școlilor pentru învățământul digital, prin pregătirea infrastructurii aferente.

„Susțin în continuare că trebuie să funcționăm pe principiul sistemului ECO, nu pe cel al sistemului EGO pentru a reuși să dezvoltăm proiecte inovatoare și să răspundem provocărilor din domeniul educației, cu atât mai mult în era digitală și contextul epidemiologic actual.

Nu în ultimul rând, am subliniat că educația reprezintă cheia pentru a scăpa de sărăcie. Strategia noastră vizează integrarea elevilor cu risc de excluziune socială în comunitate prin educație, fără de care nu pot avea un loc de muncă bine plătit sau o dezvoltare favorabilă.

În orașul nostru, nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. În Cluj-Napoca avem grijă ca elevii să aibă parte de transport gratuit la unitățile de învățământ, investim în continuare ca să poată avea loc în creșe, investim în programe after-school, am asigurat tablete pentru școli și pentru copiii care provin din familii defavorizate, am asigurat acces la Wi-Fi gratuit și continuăm preocuparea intensă pentru acest domeniu, astfel încât toți elevii să poată parcurge ciclul educațional, atât de important pentru dezvoltarea lor”, a mai transmis Emil Boc.

error: Content is protected !!