Cluj: Toate locurile de la Anestezie și Terapie Intensivă din Cluj sunt ocupate. Autoritățile vor să deschidă încă un spital pentru cazurile de COVID-19

Updated on septembrie 30, 2020 La Cluj nu mai sunt locuri la Anestezie și Terapie Intensivă.Toate cele 35 de locuri destinate pacienților cu forme severe de boală sunt ocupate după ce în ultimele săptămâni au fost descoperite mai multe focare în județ.

În plus, aici au fost aduși în ultimele săptămâni din alte județe și pacienți aflați în stare gravă, informează g4media.ro.

Cluj: Toate locurile de la Anestezie și Terapie Intensivă din Cluj sunt ocupate. Autoritățile vor să deschidă încă un spital pentru cazurile de COVID-19 1

Trei spitale tratează cazuri de Covid-19, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare, primele două preluând doar cazuri moderate și severe. Toate, însă, funcționează la capacitate maximă. 350 de pacienți sunt internați în cele trei spitale.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, medicul epidemiolog Mihai Moisescu, atrage atenția și spune că doctorii sunt asaltați. În plus, autoritățile iau în calcul deschiderea unui alt spital pentru cazuri Covid.

„Sunt foarte multe cazuri. La ATI suntem full, nu mai avem locuri, e foarte dificil pentru toată lumea. Eu eram îngrijorat când aveam 35 de cazuri/zi, și-acum ajungem la 90. E transmitere comunitară intensă. Discutăm și analizăm, avem și videoconferință după-masă să vedem ce facem. E posibil să deschidem o altă linie Covid, la Spitalul Județean din Cluj”, a anunțat pentru g4media.ro Mihai Moisescu.

Sunt zeci de pacienți care în ultimele săptămâni au ajuns la Cluj, preluați în stare critică din alte județe, unde nu mai erau locuri pe ATI. Acum nu mai sunt locuri nici la Cluj.

error: Content is protected !!