Eco Ruralis și USAMV Cluj salvează semințele tradiționale în România. 5000 de pachete de semințe gratuite au fost dăruite unui număr de 2000 de producători de hrană din toată țara

Updated on septembrie 30, 2020 Eco Ruralis și USAMV Cluj salvează semințele tradiționale în România.

Universitatea de Științe Agricole din Cluj-Napoca (USAMV) a susținut demersul asociației Eco Ruralis, asociație care susține agroecologia și agricultura țărănească în România, de a salva semințele tradiționale, transmite euractiv.ro.

Eco Ruralis și USAMV Cluj salvează semințele tradiționale în România. 5000 de pachete de semințe gratuite au fost dăruite unui număr de 2000 de producători de hrană din toată țara 1

USAMV Cluj a pus la dispoziție mici parcele de pământ pentru a construi grădini de multiplicare a semințelor unde, totodată, au loc ateliere de conservare a semințelor.

În cinci ani, aproape 5000 de pachete de semințe gratuite au fost dăruite unui număr de 2000 de producători de hrană din toată țara prin distribuții anuale și schimburi regionale.

Din 2009, Campania de Agrobiodiversitate a lucrat cu membri țărani pentru a crea o rețea de 15 “salvatori de semințe” care sunt responsabili de înmulțirea unor soiuri specifice de semințe tradiționale. Pe deasupra, Banca Națională de Gene de la Suceava a furnizat semințe și cunoștințe pentru codarea și conservarea lor.

Anul acesta, Eco Ruralis a închis campania de distribuție de semințe țărănești la numai o zi de la publicare, dat fiind că numărul comenzilor a ajuns în timp record la nivelul maxim al capacității de distribuție.

“Am ajuns la 3100 comenzi înregistrate, capacitatea noastră anul acesta fiind de 3000”, anunța Eco Ruralis pe site, menționând că onorează toate comenzile primite online și prin telefon. Plicurile în care punem semințe includ și documente informative.

“Anul acesta în plicurile dumneavoastră se va regăsi și o petiție prin care cerem guvernului României și Uniunii Europene să limiteze folosirea pesticidelor din cauza efectelor nocive asupra albinelor. Vă rugăm să dați curs acestui demers și să trimiteți petiția la adresa menționată.” – anunța Eco Ruralis.

error: Content is protected !!