Cluj. “Până aici, democrație! De aici începe Mănăștur!” Mihaela Miroiu: „În 2004, atmosfera din Cluj era cel puțin jenantă. Un oraș prăfuit, plin de bănci cu scaune tricolore (până și în Grădina Botanică). În 2004 s-a terminat. A fost ales la doar câteva procente Emil Boc. El …”

Updated on septembrie 22, 2020 Emil Boc mai cere un mandat clujenilor, la alegerile de duminică. Cei care au prins era Funar fac comparații și-i mai dau un vot lui Emil Boc.

Mihaela Miroiu: „Memorie și istorie.
În campania electorală de la localele din 2004 eram la Cluj (aveam ore la un masterat). Veneam în Cluj de ani de zile. Îmi făceam orele întrun colțișor tihnit, aproape de Grădina Bonică. Mă întâlneam doar cu studenții și cu prietenii.

Cluj. "Până aici, democrație! De aici începe Mănăștur!" Mihaela Miroiu: „În 2004, atmosfera din Cluj era cel puțin jenantă. Un oraș prăfuit, plin de bănci cu scaune tricolore (până și în Grădina Botanică). În 2004 s-a terminat. A fost ales la doar câteva procente Emil Boc. El ...” 1

Nu margeam mai niciunde. Atmosfera din Cluj era cel puțin jenantă. Un oraș prăfuit, plin de bănci cu scaune tricolore (până și în Grădina Botanică). Patriotism de stat cu fundul pe el.

Chiar și coșurile de gunoaie erau tricolore. În rest, praf, clădiri în descompunere, nu venea mai nimeni în afară de studenți. Restaurante puține și cu un aer postcomunist. Era vremea când se purta încă lozinca primarului Gheorghe Funar: “Până aici, democrație! De aici începe Mănăștur!”.

Pe scurt, 14 ani pierduți.
În 2004 s-a terminat. A fost ales la doar câteva procente Emil Boc. El și-a făcut altfel de echipe și a profitat din plin de know-howul universitar. Altă făină se macină de atunci încolo în marele oraș universitar (nu e bună pentru toți, dar e incoparabil mai bună).

Smart City! Very smart! Nu ca administrația Bucureștiului care nu dă doi bani pe universități”.

error: Content is protected !!