Expert UBB Cluj: „După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare. Este bine, măcar, că există o abordare regională, logică, să nu închidem toată țara, ci doar zonele cu probleme”

Updated on septembrie 19, 2020 Răzvan Cherecheș, director la departamentul de sănătate publică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, etse convins că după alegeri se va ajunge la măsuri de izolare din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

„În toate țările unde a început școala a crescut numărul de cazuri și rata de infecțe, e logic. Numărul crește cu interacțiunea socială dintre oameni. Să nu uităm că acum avem vreme bună, dar vin și ploile de toamnă, iar atunci oamenii vor sta și mai mult în spații închise, pentru a se adăposti.

Expert UBB Cluj: „După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare. Este bine, măcar, că există o abordare regională, logică, să nu închidem toată țara, ci doar zonele cu probleme” 1

E la fel ca și în cazul gripei, unde nu există nici o legătură cu temperatura scăzută, ci cu faptul că se stă mai mult în proximitate, oamenii respirând unii peste alții.

Avem și redeschiderea restaurantelor, care va duce, de asemenea, la creșterea numărului de cazuri. Sectorul Horeca a fost lovit în plin, dar soluția nu era redeschiderea restaurantelor, ci un sistem de sprijin economic pentru restaurante”, a declarat Răzvan Cherecheș pentru G4Media.

Acesta spune că măsurile de izolare trebuie să fie luate regional, nu trebuie închisî toată țara.

„Toate măsurile care s-au luat pre-alegeri sunt măsuri de ordin popular, pentru a nu afecta intenția de vot. E o regulă valabilă în toate statele unde au fost alegeri sau sunt alegeri.

După alegeri mă aștept să ajungem la măsuri de izolare. Brusc, își vor da seama cei care conduc și gestionează această criză, că avem probleme, că au crescut foarte mult cazurile.

Este bine, măcar, că există o abordare regională, logică, să nu închidem toată țara, ci doar zonele cu probleme. În unele părți lumea respectă reguli, în alte părți oamenii nu poartă mască nici în spațiile închise”, a mai declarat pentru G4media.ro specialistul UBB.

error: Content is protected !!