(Video) Rușine națională. Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda se demolează lucrările deja efectuate. Asociația Pro Infrastructura: „În ritmul actual de muncă este greu de crezut că tronsonul de autostradă se va finaliza în anul 2021”

Updated on septembrie 18, 2020 Lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda are șanse tot mai mici să fie dat în folosință în acest an. Potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructura, constructorul a început să demoleze lucrările deja effectuate pentru că nu au fost protejate în timp.

„Aşa cum am spus în repetate rânduri în ultimele luni, haosul generalizat de pe şantier, mobilizarea necorespunzătoare  şi managementul dezastruos al grecilor de la Aktor a transformat acest tronson de autostradă într-o veritabilă ruşine naţională”, transmit aceștia.

(Video) Rușine națională. Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda se demolează lucrările deja efectuate. Asociația Pro Infrastructura: „În ritmul actual de muncă este greu de crezut că tronsonul de autostradă se va finaliza în anul 2021” 1

În lipsa asfaltului și a asistemului de scurgere a apelor care să protejeze terasamentele, balastul stabilizat sau taluzuri, constructorul este nevoit să refacă din nou şi din nou autostrada.

Astfel, deși contractul este semnat din 2014, cu termen de finalizare 2016, în ritmul actual de lucru lotul nu va fi finaliza nici măcar în anul 2021, spun cei de la API.

Vezi video aici:

„Ne exprimăm speranţa că Aktor nu va mai obţine contracte de infrastructură de transport în România, fiind evident că nu deţine capacitatea organizatorică şi umană să ducă la bun sfârşit proiecte de o asemenea anvergură”, a informat Asociaţia Pro Infrastructură.”

error: Content is protected !!