Profesor din Cluj: „Mi-a venit să plâng când i-am văzut pe elevi încarcerați în băncuțele lor. Alții plângeau efectiv. La vedere. Mi-am tras masca până sub și am lăsat să-mi picure și mie un licăr de speranță în barbă”

Updated on septembrie 16, 2020 Elevii din România au început un nou an școlar cu măsuri stricte de protecție împotriva epidemiei de coronavirus. Chiar dacă mare pare din elevi au revenit în bănci, revederea nu a fost la fel.

Gabriel Braic, un profesor de limba română, a transmis un mesaj emoționant:

Profesor din Cluj: „Mi-a venit să plâng când i-am văzut pe elevi încarcerați în băncuțele lor. Alții plângeau efectiv. La vedere. Mi-am tras masca până sub și am lăsat să-mi picure și mie un licăr de speranță în barbă” 1

„15 sept. 2020 – cea mai tristă primă zi de mers la școală… ever. Prima dată mi-a venit să îi salut printr-o strângere de mână sau printr-o îmbrățișare pe cei mai frumoși dintre oameni – pe elevii țării mele, dar nu am putut.

Nu am avut voie. Nu mi-am permis. Apoi mi-a venit să plâng când i-am văzut încarcerați în băncuțele lor. Unii aveau aburiți. Probabil de lacrimi. Alții plângeau efectiv. La vedere. Mi-am tras masca până sub și am lăsat să-mi picure și mie un licăr de speranță în barbă.

Atunci i-am înțeles mai bine pe ceilalți educatori, preoții, care cădelnițau liturghii cu bisericile pline… de îngeri. Trist.

Mă doare până la Dumnezeu și înapoi. Dar, totuși, va fi bine. Facem noi cumva să fie bine.”

error: Content is protected !!