Cluj. 300 de pacienți cu COVID sunt internați. Câte locuri mai sunt libere la Terapie Intensivă

Updated on septembrie 16, 2020 292 de persoane sunt internate în acest moment în spitalele dedicate COVID-19 din Cluj Napoca.

“La ATI sunt 28 de locuri ocupate din 35, deci avem 7 locuri în momentul de față. Se observă un număr tot mai mare de cazuri mai grave, nu neapărat de ATI, dar forme mai grave, în măsura în care va fi nevoie, vom mai deschide o secție de Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase. (…) Din punct de vedere a locurilor din spitale, deocamdată suntem în regulă, dacă lucrurile vor evolua negativ, vom căuta alte soluții, sper să nu fie nevoie”, a transmis prefectul Mircea Abrudean, citat de Ziua de Cluj. 

Cluj. 300 de pacienți cu COVID sunt internați. Câte locuri mai sunt libere la Terapie Intensivă 1

Numărul mare de persoane internate vine și în contextul în care în ultimele 24 de ore au fost identificate 99 de cazuri.

Prefectul a spus că nu există o explicație pentru creșterea numărului de cazuri.

”Nu există nicio explicație, nu sunt alte focare, în afara celui de 49 de la Dezmir. În rest sunt persoane din tot județul, sunt multe persoane testate la cerere, sunt multe persoane care vin din spitale, unde au fost izolați în zonele tampon, cu simptome, care sunt pozitivi. (…) Din anchete nu ar reieși incidența din zona concediilor. Sunt foarte puține persoane care ar reieși că au venit de la mare și sunt pozitive, extrem de puține, 4-5 din totalul celor pozitivi. Deci nu este o tipologie a cazurilor pozitive.

Vorbim de o populație foarte mare în județul Cluj, oameni care vin din toate părțile prin prisma activității pe care o au și cred că asta este singura explicație pe care o putem da”, a mai precizat Abrudean.

error: Content is protected !!