Cluj. Proiect unic în România: Locurile libere de parcare din zona istorică identificate direct de pe telefon. A început instalarea senzorilorr

Updated on septembrie 15, 2020 Primăria Cluj Napoca a anunțat că instalarea senzorilor din proiectul “City Parking” a început în zona I a municipiului, sistemele fiind deja instalate în zona ANAF, pe Aleea Învățătorului, respectiv în Piața Ștefan cel Mare.

În această săptămână lucrările vor continua cu străzile V. Babeș, Samuel Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității.

Cluj. Proiect unic în România: Locurile libere de parcare din zona istorică identificate direct de pe telefon. A început instalarea senzorilorr 1

În total, vor fi instalați peste 1.200 de senzori.

Proiectul City Parking îi va ajuta pe șoferi să găsească cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I.

Odată cu implementarea acestui proiect unic în România, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creșterea calitatea vieții cetățenilor în municipiu. De asemenea, urmărim să consolidăm poziția Clujului de Hub european de digitalizare și inovare.

Prin proiectul City Parking, clujenii vor putea vedea în timp real, direct pe telefonul mobil (smartphone), care sunt locurile de parcare libere din zona centrală (I). Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori și aplicații.
Pentru cetățean, va fi suficient să instaleze aplicația City Parking și astfel să aibă la îndemână o hartă “real-time” utilă pentru parcare în unele dintre cele mai circulate zone din oraș.
error: Content is protected !!