Clujean întors în țară din cauza pandemiei, hotărât să rămână: „Vreau să deschid, aici, în Cluj, o firmă de instalaţii, apă caldă, apa rece, domestică, şi să-i dau drumul la ceva, că trebuie făcut ceva”

Updated on septembrie 14, 2020 Mulți români care au muncit zeci de ani în străinătate s-au întors în țară unde plănuiesc să își deschidă afaceri în domeniile în care au lucrat.

Decizia de a reveni a fost accelerată și de pandemia de coronavirus. Acum, întorși în țară, românii plănuiesc să își deschidă afaceri.

Clujean întors în țară din cauza pandemiei, hotărât să rămână: „Vreau să deschid, aici, în Cluj, o firmă de instalaţii, apă caldă, apa rece, domestică, şi să-i dau drumul la ceva, că trebuie făcut ceva” 1

Este și cazul lui Nicu Găvan care vrea să își deschidă la Cluj o firmă de instalații.

Nicu Găvan a locuit în ultimii 13 ani în Marea Britanie şi în Spania. A fost pe rând şofer de TIR, instalator, muncitor în contructi şi într-un final ghid turistic, scrie stirileprotv.ro.

“Vreau să deschid, aici, în Cluj, o firmă de instalaţii, apă caldă, apa rece, domestică, şi să-i dau drumul la ceva, că trebuie făcut ceva. Măcar aici vorbesc limba, cred că e mai dificil în alte ţări să deschizi ceva”, a declarat acesta.

Pentru a-i determina pe românii reveniți acasă să rămână în țară, autoritățile plătesc, timp de un an, jumătate din salariul pe care firmele îl plătesc românilor întorși din diaspora.

Ajutorul nu poate depăşi însă 2500 de lei pe lună.

error: Content is protected !!