Școală de stat ca la privat. Elevii unei școli din Cluj Napoca încep cursurile în condiții excelente: device-uri smart, table interactive și dotări excelente

Updated on septembrie 12, 2020 Conducerea școlii „Ion Agârbiceanu” din Cluj Napoca împreună cu autoritățile locale au reușit să modernizeze instituția cu ajutorul fondurilor europene.

4 milioane de euro  din fonduri europene au costat lucrările de renovare și modernizare a școlii.

Școală de stat ca la privat. Elevii unei școli din Cluj Napoca încep cursurile în condiții excelente: device-uri smart, table interactive și dotări excelente 1

Cei peste 1.550 de elevi pot să înceapă luni cursurile fără griji.

Au fost montate plexiglasuri, bănci distanţate şi circuite stabilite, totul a fost făcut ca la carte din timp. Nici curtea şcolii nu a fost neglijată. Pentru ca elevii să nu uite să păstreze distanţa în pauze, profesorii au pictat pe asfalt buline colorate la un metru şi jumătate una de cealaltă.

De luni, elevii care vor începe aici şcoala se vor folosi de device-uri smart, table interactive şi dotări de ultimă generaţie, transmite mediafax.ro.

„Aici suntem într-o clasă de primar, unde am montat panourile de plexiglas sub această formă. Distanţa dintre copii este de un metru jumatate. Pentru copiii care se află în zona de risc, am montat şi cameră HD, microfon, avem tablă intreractivă, tablă albă, astfel încât să putem asigura accesul la informaţie şi acestor copii.

Clasele V, VI, VII merg în sistem hibrid, jumătate la şcoală, jumătate acasă. Clasele primare şi clasele a VIII-a funcţioneză după un program normal.

Noi avem în fiecare sală table interactive, calculatoare, avem un sistem audio centralizat, noi putem face anunţuri şi toată şcoala, toţi copiii aud în acelaşi timp. Dotările şi la toalete şi pe holuri sunt toate cu senzori”, a declarat Paula Balica, director școală.

error: Content is protected !!