Cluj Napoca din nou în top! Se află în primele 6 orașe inovatoare din Uniunea Europeană, alături de Viena, Valencia ,Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia) și Leuven (Belgia)!

Updated on septembrie 11, 2020 Cluj Napoca a intrat în primele 6 orașe inovatoare din Uniunea Europeană. Dintre sute de orașe din Europa intrate în competiție, în fază inițială au fost alese 12 orașe, iar în finală au ajuns doar 6.

Pe lângă Cluj-Napoca în listă se regăsesc Viena (Austria), Valencia (Spania), Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia) și Leuven (Belgia).

Cluj Napoca din nou în top! Se află în primele 6 orașe inovatoare din Uniunea Europeană, alături de Viena, Valencia ,Espoo (Finlanda), Helsingborg (Suedia) și Leuven (Belgia)! 1

Potrivit comunicatului oficial al Comisiei Europene, „premiul recunoaște inițiativele excelente care poziționează orașele europene drept locuri de testare pentru inovare. Orașele finaliste nu se tem de marile provocări cu care se confruntă și caută soluții și activități de jos în sus care să permită dezvoltarea ecosistemelor de inovare vibrante din jurul lor”.

Ca urmare a accederii în finală, Clujul și-a asigurat un premiu de 100.000 de euro, oferit orașelor cu statut de runner-up city.

Comisia va anunța Capitala europeană a inovării 2020 și cei cinci finaliști pe 24 septembrie 2020, în cadrul unei ceremonii de premii, realizată online, la Zilele Europene pentru Cercetare și Inovare (22-24 septembrie 2020), acesta însemnând și un premiu de 1 milion de euro.

”Acest rezultat este un adevărat “certificat de calitate “pentru orașul nostru, care va cântări foarte mult în atragerea de investiții și locuri noi de muncă bine plătite. Este un succes al Clujului, al ecosistemului local de inovare, de la IT, la industrii creative, de la dimensiunea socială la cea culturală. Este totodată și o recunoaștere la nivel european a Clujului, ca oraș al inovării care își va asigura pe termen mediu și lung un parcurs solid de dezvoltare economică, cu locuri de muncă bine plătite.
Eu sunt foarte mândru de comunitatea noastră, le mulțumesc acum și aici fiecărui cetățean care și-a alocat timp să participe la procesele noastre de imaginare a viitorului orașului, tuturor partenerilor din universități, care și-au pus expertiza în slujba orașului, și ecosistemului local de inovare care ne-a ajutat în acești ani, sectorului non-guvernamental și clusterelor ” a declarat primarul Emil Boc .
error: Content is protected !!