Un an de la înființarea Punctului de operare aeromedical de la Jibou!

Updated on septembrie 10, 2020 Acum un an, Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, prin UPU-SMURD, a fost desemnat operatorul medical al Punctului de operare aeromedical Jibou. În acest timp, alături de colegii de la ISU Sălaj, Inspectoratul General de Aviație din M.A.I. și UPU SMURD Bihor, au fost derulate 507 misiuni.

„Colegii noștri „urgentiști” ne-au învățat că fiecare secundă este prețioasă, atunci când în joc este viața unei persoane. Astfel, pentru pacienții critici, accesul la asistență medicală de urgență face diferența dintre viață și moarte.

Un an de la înființarea Punctului de operare aeromedical de la Jibou! 1

Experiența zborului și a acordării asistenței medicale de urgență au reprezentat activități noi, dar colegii noștri din cadrul UPU-SMURD s-au dovedit, din nou, pregătiți pentru orice situație: „Rolul pe care îl îndeplinim în misiunile medicale și gradul de dificultate al intervențiilor ne face ca astăzi să fim mai buni ca ieri.

Pe viitor intenționăm să implementăm utilizarea ecografiei în misiunile primare, simulări de intervenții cu echipele Salvamont și chiar efectuarea misiunilor de ajutor pe timp de noapte”, declară Dr. Raluca Tat, medic-coordonator UPU SMURD Cluj-Napoca.

Mulțumim pentru dedicația și profesionalismul tuturor celor implicați în buna desfășurare a activităților POA Jibou!”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca.

error: Content is protected !!