CFR Cluj, infuzie de bani. Primește 3 milioane de euro de la UEFA

Updated on septembrie 9, 2020 CFR Cluj urmează să primească 3 milioane de euro de la UEFA. Banii reprezintă cota parte din market pool.

Din cauza pandemiei, forul european a amânat ultima tranșă pe care trebuia să o acorde echipelor pentru sezonul precedent din cupele europene.

CFR Cluj, infuzie de bani. Primește 3 milioane de euro de la UEFA 1

CFR mai are de primit în jur de 3 milioane de euro, din market pool. Aici, calculul este mai complex și include un procent acordat fiecărei țări, care se împarte la numărul de participante, în funcție de nivelul competiției în care au ajuns.

Contează însă și cu cine joci în competiție. Suma de aproximativ 3 milioane de euro pe care o așteaptă clujenii provine și de la partidele cu Sevilla. Faptul că echipa care a eliminat CFR din Europa League a câștigat competiția crește automat sumele încasate. Asta se întâmplă cu toate echipele pe care Sevilla le-a întâlnit de-a lungul sezonul din Europa League, potrivit prosport.ro.

Pe lângă cele 3 milioane de euro pe care clubul clujean trebuie să le primească în această toamnă, CFR va mai încasa încă 920.000 de euro. Sunt banii reveniți campioanei României pentru participarea în actualul sezon din Champions League.

Clujenii au încasat pentru participarea din sezonul trecut 13.331.971 de euro, fiind pe locul 38 în topul european al încasărilor de la UEFA, clasament unde au fost plasate și echipele din Champions League.

error: Content is protected !!