(Video) Imagini în premieră cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania: „ Unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România”

Updated on septembrie 3, 2020 Asociația Pro Infrastructura a prezentat în premieră o filamare aeriană cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania, fiind primul sector de autostradă contractat în județul Sălaj.

Din păcate lucrările la acest tronson nu vor putea începe în acest an.

(Video) Imagini în premieră cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania: „ Unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România” 1 (Video) Imagini în premieră cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania: „ Unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România” 2

„Deși acest segment de autostradă de 12,2 km a fost adjudecat de UMB pentru 680 de milioane de lei în iunie 2020, lucrările nu vor începe în acest an, deoarece Ministerul Transporturilor și CNAIR nu au reușit să lanseze procedurile pentru realizarea exproprierilor necesare”, au transmis cei de la API.

De asemenea, ei au scos în evidență relieful extrem de dificl al tronsonului.

Vezi video aici:

„Se observă în filmare relieful extrem de dificil și pe alocuri accidentat, cu alunecări de teren active și zone mlăștinoase ce ascund posibile izvoare subterane. Toate aceste elemente fac din acest sector unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România.

(Video) Imagini în premieră cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania: „ Unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România” 3 (Video) Imagini în premieră cu traseul viitorului tronson Zimbor-Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii A3 Transilvania: „ Unul dintre cele mai dificile tronsoane de autostradă contractate până în prezent în România” 2

Solicităm ministrului Bode și celorlalți decidenți din Ministerul Transporturilor și din CNAIR:

1. să urgenteze realizarea exproprierilor,

2. să deblocheze și să finalizeze licitația pentru realizarea documentațiilor cadastrale aferente terenurilor afectate de autostradă și

3. să întreprindă toate demersurile necesare către Ministerul Apelor și Pădurilor pentru scoaterea din circuitul forestier a suprafețelor împădurite de pe traseu.”

error: Content is protected !!