UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se află în topul celor mai bune univesități din lume, potrivit World University Rankings

Updated on septembrie 3, 2020 Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se află în topul celor mai bune univesități din lume, potrivit World University Rankings.

UMF Cluj Napoca se situează pe locul al doilea în topul universităților din România și printre cele mai bune 1.000 de universități din lume, în clasamentul World University Rankings 2021, realizat de Times Higher Education (THE).

UMF “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se află în topul celor mai bune univesități din lume, potrivit World University Rankings 1

În clasament sunt incluse 13 universități din România, printre care și Universitatea Babeș Bolyai și Universitatea Tehnică, dar doar două în top 1.000: Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Academia de Studii Economice București.

World University Rankings este un prestigios clasament internațional din domeniul academic, care reunește peste 1.500 de universități din 93 de țări.

Topul se bazează pe 13 indicatori de performanță atent calibrați, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale.

 

error: Content is protected !!