ANM: Atenționare de COD PORTOCALIU cu averse torențiale, vijelii și grindină pentru județul Cluj

Updated on august 19, 2020 Administrația Națională de Meteorologie a emis un COD PORTOCALIU de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, care vizează zona județului Cluj.

Codul Portocaliu este valabil de astăzi de la 10.00 și până diseară la ora 21.00.

ANM: Atenționare de COD PORTOCALIU cu averse torențiale, vijelii și grindină pentru județul Cluj 1

”În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.”, precizează ANM.

După încheierea intervalului de COD PORTOCALIU; zona județului Cluj va intra într-o avertizare de tip COD GALBEN, din seara aceasta de la ora 21.00, până mâine seară la ora 21.00.

”În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.”, transmite ANM.

error: Content is protected !!