Fără infectați. Lecția Clujului: 45.000 de spectatori au participat la TIFF. Dintre sutele de organizatori și voluntari nu s-a îmbolnăvit nici unul

Updated on august 15, 2020 Organizatorii TIFF au arătat cum se vor desfășura evenimentele din vara viitoare. Greu de crezut că epidemia de coronavirus va dispărea curând. 

A fost pentru prima oară în istoria festivalului când proiecțiile s-au desfășurat exclusiv în aer liber, în curți de licee, facultăți sau biserici, dar și în mari parcuri.

Fără infectați. Lecția Clujului: 45.000 de spectatori au participat la TIFF. Dintre sutele de organizatori și voluntari nu s-a îmbolnăvit nici unul 1

În total, în cele zece zile 45.000 de spectatori au participat la proiecțiile de film din cadrul TIFF. Pentru comparație, la ediția din 2019, una normală, au participat 130.000 de spectatori și s-au vândut 95.000 de bilete. Diferența dintre cele două cifre e explicată de faptul că în edițiile trecute existau mai multe evenimente cu intrare liberă.

Oana Giurgiu, directorul executiv al TIFF, spune că cea mai mare dificultate în organizarea ediției din acest an a fost să suporte „sabia impredictibilității deasupra capului”.

„Cea mai mare reușită de până acum este că nu s-a îmbolnăvit nimeni din echipă. Mai numărăm restul zilelor până la 14 și dacă rămâne așa, e o mare reușită și înseamnă că măsurile luate chiar au fost eficiente, iar noi, responsabili”, a declarat Oana Giurgiu pentru Libertatea.

O parte dintre filmele proiectate la TIFF 2020 pot fi văzute până pe 16 august pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), platforma de streaming a festivalului, dar și în cadrul unor proiecții în aer liber în București, în Sibiu și în Oradea.

În București, filmele pot fi văzute în fiecare weekend până pe 27 septembrie la evenimentul „Cinema sub clar de lună”. Proiecțiile au loc în curtea Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A. Programul și biletele sunt disponibile pe eventbook.ro.

error: Content is protected !!