Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate

Updated on august 13, 2020 Noul cimitir-parc din municipiul Cluj-Napoca, situat în Someșeni, pe strada Moș Ion Roată f.n., este amenajat pe o suprafață de peste 20 hectare și cuprinde 5.553 morminte, 1856 urne columbar și o capelă.

Conceptul de cimitir-parc a fost dezvoltat în țările vestice și preluat și în România pentru a dezvolta spațiile verzi din zona cimitirelor în contextul realizării unui loc de reculegere, o locație simbolică menită să aducă liniște clujenilor.

Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 1 Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 2 Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 3

Detalii despre proiect:
– 85.550 mp spații verzi amenajate (5.500 buc. arbuști, 2.115 buc. arbori și 200 ml gard viu);
– 55.396 mp pentru circulații: semicarosabile – 21.806 mp; pietonale – 20.990 mp; parcaje 12.600 mp;
– 68.394 mp amenajări morminte;
– 575 mp suprafață construită clădiri;
– 919 mp suprafață desfășurată clădiri;
– 5.553 morminte;
– 1.856 urne columbar.

De asemenea, a fost construită o capelă pe următoarele nivele – demisol, parter și etaj. Aceasta prezintă facilități precum: sală principală de ceremonii, cameră rece, grupuri sanitare și oficii, 2 vestiare, 2 birouri, sală de mese cu oficiu, dar și grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, situat la demisol.

Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 4 Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 5 Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 6 Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 7 Foto Cluj. Emil Boc: Cel mai modern cimitir-parc din România a fost finalizat și lucrările au fost recepționate 8

După obținerea avizului din partea Direcției de Sănătate Publică, va urma aprobarea Hotărârii de Consiliu local pentru modificarea Regulamentului de funcţionare a cimitirelor şi aprobarea Hotărârii de Consiliu local privind preţurile pentru concesiunea spaţiilor pentru acest nou cimitir-parc.

Executantul lucrărilor este firma SC Tehnodomus SRL, alături de proiectantul SC Civitas Proiectare SRL. Valoarea totală a contractului este de 50.919.836,82 lei fără TVA.

error: Content is protected !!