Cluj: Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a venit în echipament de protecţie pe covorul roşu

Updated on august 9, 2020 Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), a venit îmbrăcat într-un echipament de protecție la Gala de Închidere a evenimentului, ce a avut loc în 8 august 2020, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Pentru Gala decernării premiilor TIFF 2020 s-a prezentat pe covorul roşu în echipament de protecţie, în contextul pandemiei de coronavirus ce are loc în prezent în lume. Întrebat despre alegereas făcută, acesta a spus că nu a avut nicio idee şi că meritul îi revine producătorului festivalului, informează Ziua de Cluj. 

Cluj: Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, a venit în echipament de protecţie pe covorul roşu 1

În jurul festivalului au apărut controverse după discursul anti-mască a regizorului Cristi Puiu.

El a spus că, în ceea ce priveşte comunicarea în contextul pandemiei, “tonul autorităţilor statului este inacceptabil”.

“Stau, distanţare socială iar de mâine, am înţeles, la Cluj se poartă mască în aer liber. Ok, îmi pare rău pentru dumneavoastră, este un film de 200 de minute. Să staţi cu masca pe faţă să vă uitaţi la un film de 200 de minute este inuman. Şi eu vă rog să plecaţi atunci când aţi simţit că trebuie să ieşiţi, că nu mai suportaţi, să plecaţi, vă rog foarte mult. Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ’89 şi care au zis ‘Nu’ dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, a afirmat regizorul.

error: Content is protected !!