Dan Petrescu critică FRF: ”Să joace în Europa League o echipă de play-out? Doamne ferește! Cine a luat Liga 2 să meargă direct în Champions League.”

Updated on august 9, 2020 Dan Petrescu a transmis un mesaj ironic după modificările făcute de FRF în privința Ligii 1. Comitetul Executiv al FRF a hotărât, în urmă cu câteva zile, câteva modificări legate de calificarea în cupele europene. Potrivit noului format al campionatului, formațiile care vor ocupa pozițiile 7 și 8 vor putea să joace în preliminariile Europa League, chiar dacă vin din play-out.

”Să joace în Europa League o echipă de play-out? Doamne ferește! Așa ceva? Hai să ne lăsăm de fotbal! Doamne ferește! De ce nu face cu echipa din Divizia B barajul? Ne facem de râs cu doi jucători U21, cu toate astea. Doamne ferește! De ce facem noi play-off și mi se iau puncte?”

Dan Petrescu critică FRF: ”Să joace în Europa League o echipă de play-out? Doamne ferește! Cine a luat Liga 2 să meargă direct în Champions League.” 1

„Să facă 18 echipe ca pe vremea noastră. 17 cu 17, 34 de meciuri, și care e mai bună să ia campionatul. Așa vindem noi produsele? Că luăm punctele echipelor? Cine a luat Liga 2 să meargă direct în Champions League. Nu e mai bine așa? Mi se pare penibil. Numai în România se poate așa ceva. Only in Romania. Made in Romania”, a declarat Dan Petrescu, citat de Fanatik.ro.

Petrescu contestă și ideea înjumătățirii punctelor după sezonul regulat. Antrenorul lui CFR și-ar fi dorit ca Liga 1 să fie formată din 18 echipe și să nu se joace play-off și play-out.

”Se face eforturi ca echipei de pe locul 1 să i se ia punctele, să joace ultimul meci pe terenul locului doi. Se fac toate astea pentru a opri CFR-ul.

Fac pariu pe ce vrei: 18 echipe trebuie! Când a luat Unirea Urziceni campionatul, erau 11 echipe care se băteau la campionat. 11! Și acum se vrea fotbal. Uite, la Timișoara, la Galați”, a adăugat Petrescu.

error: Content is protected !!