Cluj. Un test fals-pozitiv, momente de coșmar pentru o femeie care trebuia să plece cu fiul în vacanță în Grecia. Internaţi, cu alţi pacienţi pozitivi

Updated on august 8, 2020 O femeie din Cluj a trecut prin momente foarte grele după ce un test COVID-19 s-a dovedit a fi fals-pozitiv. Femeia a fost internată, conform protocolului, iar peste două zile, la insistenţele ei, i s-a făcut un nou test. Rezultatul a fost de data asta negativ.

Planurile de vacanţă ale unei femei din Cluj-Napoca au fost date peste cap după ce a aflat că ea şi fiul ei de cinci ani sunt infectaţi cu noul coronavirus. Urma să plece în Grecia şi avea nevoie de un test negativ COVID, cerut de statul elen. Cum laboratorul întârzia cu răspunsul, s-a dus personal să afle ce se întâmplă, scrie observatornews.ro.

Cluj. Un test fals-pozitiv, momente de coșmar pentru o femeie care trebuia să plece cu fiul în vacanță în Grecia. Internaţi, cu alţi pacienţi pozitivi 1

Pacientă: De acolo mi-au spus că nu mi-au fost trimise pe mail rezultatele pentru că au ieșit neconcludente și au fost rebăgate probele la analizat.

În mod normal, ar fi trebuit să le fie prelevate alte probe, însă cei de la laborator i-au spus femeii că nu e nevoie. În scurt timp, a aflat şi rezultatul.

Pacientă: Am primit testele pozitive. Am intrat în autoizolare, am așteptat să ne sune DSP-ul.

Tocmai începea calvarul. Greoi, se punea în mişcare protocolul sanitar. În miezul nopţii, ambulanţa a ridicat de acasă mama şi copilul pentru a-i interna în Spitalul de Boli Infecţioase din oraş. Nu a renunţat însă la speranţa că poate totuşi undeva s-a strecurat o greşeală şi că, de fapt, nu sunt bolnavi. Aşa că a insistat să facă un nou test.

Pacientă: La amiază ne-a sunat doamna doctor și ne-a zis că are vești bune, suntem negativi.

Trecuseră doar două zile. Dar nu au putut părăsi spitalul. Li s-a aplicat din nou protocolul şi a trebuit să mai stea internaţi, cu alţi pacienţi pozitivi, pentru alte controale.

Şi, deşi sunt sănătoşi, nu pot pleca în vacanţă. Legea spune că trebuie să stea în carantină 14 zile de la prelevarea primului test.

Autoritățile recunosc că, în noaptea analizării probelor, aparatul de testare de aici s-a defectat. Spun însă că i-a fost afectată doar partea mecanică nu și cea de senzitivitate care stabilește efectiv rezultatul.

error: Content is protected !!