Emil Boc: Am alocat 3 milioane de euro pentru începerea școlilor în Cluj-Napoca în septembrie. Am asigurat nu numai tablete, ci și acces gratuit la wi-fi, că degeaba ai tabletă dacă nu ai și wi-fi asigurat

Updated on august 6, 2020 Primarul Emil Boc a declarat miercuri că nu așteaptă ajutor de la Guvern pentru a reîncepe cursurile, a preluat inițiativa și pregătește școlile pentru venirea elevilor. El spune că Primăria  pe care o conduce a alocat 3 milioane de euro pentru începerea anului școlar în municipiu, în septembrie, în sistem hibrid – și la școală și în online -, în cazul în care situația epidemiologică o va permite.

Lucrăm la primul scenariu, câți mai mulți copii la școală, asta ne dorim. Asta e varianta pe care ne-am dori să o implementăm, dar ea depinde de evoluția situației epidemiologice. În cazul în care aceasta nu va permite revenirea în formulă completă la școală, am spus din timp școlile să aibă bani. Am anunțat public că directorii care nu au în 15 septembrie toată infrastructura digitală pregătită, le voi cere public demisia”, a spus Emil Boc, la Digi24, preluat de republica.ro.

Emil Boc: Am alocat 3 milioane de euro pentru începerea școlilor în Cluj-Napoca în septembrie. Am asigurat nu numai tablete, ci și acces gratuit la wi-fi, că degeaba ai tabletă dacă nu ai și wi-fi asigurat 1

Din banii clujenilor au fost achiziționate peste 2000 de tablete pentru copiii din familii defavorizate. Tabletele au ajuns la copii în luna iunie.

Pentru copiii din comunitățile defavorizate am asigurat nu numai tablete, ci și acces gratuit la wi-fi, că degeaba ai tabletă dacă nu ai și wi-fi asigurat”, a completat primarul Boc, care a subliniat că accesul la educația digitală face parte integrantă din educația de calitate dintr-un oraș modern.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că noul an școlar 2020-2021 va începe pe data de 14 septembrie, avându-se în vedere trei scenarii pentru reîntoarcere elevilor la cursuri.

Klaus Iohannis, citat de Kanal D: „Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar.
Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală.
În fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi

Emil Boc: Am alocat 3 milioane de euro pentru începerea școlilor în Cluj-Napoca în septembrie. Am asigurat nu numai tablete, ci și acces gratuit la wi-fi, că degeaba ai tabletă dacă nu ai și wi-fi asigurat 2

Aceste trei scenarii sunt scenariul verde, în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu covid. Scenariul doi, galben, între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică, și scenariul trei, peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă.

Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local, decizia se descentralizează la nivel de județ.

Pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia dacă se merge pe scenariul verde – toți elevii merg la școală – sau scenariul 3, roșu, când nimeni nu merge la școală, sau de risc mediu, scenariul 3, o parte din activități se țin în școală, o parte în online.”

error: Content is protected !!