Economia Clujului s-a dublat într-un singur deceniu. Clujul în top 50 cele mai dezvoltate orașe din Uniunea Europeană în grupa de PIB/locuitor 19.000 – 27.000 PPC (paritatea puterii de cumpărare)

Updated on august 4, 2020 Economia Clujului s-a dublat într-un singur deceniu

Cercetătorii Universității Babeș-Bolyai cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca, au realizat un studiu cu privire la evoluția economică a municipiului Cluj-Napoca și a Zonei Metropolitane Cluj.

Economia Clujului s-a dublat într-un singur deceniu. Clujul în top 50 cele mai dezvoltate orașe din Uniunea Europeană în grupa de PIB/locuitor 19.000 – 27.000 PPC (paritatea puterii de cumpărare) 1

Potrivit analizei întocmite de către Centrul Interdisciplinar pentru Știința Datelor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în 2020, Cluj-Napoca excelează în patru domenii transnaționale: tehnologia informației & comunicații, servicii de suport pentru afaceri, inginerie & cercetare & dezvoltare, precum și servicii financiare, transmite viceprimarul Dan Stefan Tarcea. 

Acest tip de dezvoltare a permis ca în anul 2018, orașul Cluj-Napoca să facă parte din cele mai dezvoltate 50 de orașe din Uniunea Europeană în grupa de PIB/locuitor 19.000 – 27.000 PPC (paritatea puterii de cumpărare), ocupând a 16-a poziție ca mărime a economiei bazate pe creștere și creativitate.

error: Content is protected !!