Cluj vs București. Ciprian Ciucu, candidat Primăria sectorului 6: „Între timp, la Cluj Napoca. Nu mai am răbdare, avem și noi o grămadă de treabă de făcut!”

Updated on iulie 18, 2020 Ciprian Ciucu, candidat al liberalilor pentru Primăria sectorului 6, a remarcat cum arată prima stradă SMRT din România, Strada Molnar Piuariu din Cluj.

Ciprian Ciucu: „Între timp, la Cluj Napoca. Nu mai am răbdare, avem și noi o grămadă de treabă de făcut!”
Cluj vs București. Ciprian Ciucu, candidat Primăria sectorului 6: „Între timp, la Cluj Napoca. Nu mai am răbdare, avem și noi o grămadă de treabă de făcut!” 1

Ovidiu Cimpean: „Am finalizat lucrările la proiectul ”Amenajare coridoare pietonale: Strada Molnar Piuariu”, cartierul Mărăști.
Cluj vs București. Ciprian Ciucu, candidat Primăria sectorului 6: „Între timp, la Cluj Napoca. Nu mai am răbdare, avem și noi o grămadă de treabă de făcut!” 2

Cluj vs București. Ciprian Ciucu, candidat Primăria sectorului 6: „Între timp, la Cluj Napoca. Nu mai am răbdare, avem și noi o grămadă de treabă de făcut!” 3

În 2018, am prezentat conceptul de amenajare locuitorilor din zonă în cadrul unei dezbateri organizate sub egida Centrului de Inovare și Imaginație Civică (CIIC).

Ma bucur sa văd ca azi, la doar doi ani de la idee, strada si-a câștigat statutul de spațiu public de calitate, este plina de copii și este un bun model pentru cum ar trebui sa arate tot mai multe străzi din orașele din România.

Vom demara la Cluj-Napoca un program ambițios pentru amenajarea mai multor zone de acest fel în fiecare cartier al orașului: Cluj-Napoca – oraș pentru pietoni (#walkablecity).
Marti, 28 iulie, vom prezenta conceptul de amenajare pentru alte câteva străzi din cartierul Grigorescu, in cadrul unei dezbateri online (Zoom), organizata prin CIIC.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 : Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.
Cluj vs București. Ciprian Ciucu, candidat Primăria sectorului 6: „Între timp, la Cluj Napoca. Nu mai am răbdare, avem și noi o grămadă de treabă de făcut!” 4

Cluj vs București. Ciprian Ciucu, candidat Primăria sectorului 6: „Între timp, la Cluj Napoca. Nu mai am răbdare, avem și noi o grămadă de treabă de făcut!” 5

Reorganizarea spațială, mobilarea, iluminatul public, plantarea unui număr semnificativ de arbori și asigurarea unei suprafețe pietonale liberă de mașini parcate sunt principalele măsuri prevăzute care sporesc semnificativ beneficiile sociale ale unei vecinătăți dinamice și complexe.

Amplasarea cișmelelor și a locurilor de parcare pentru biciclete, dotări precum stații de încărcare pentru mașini, biciclete/trotinete electrice, banci prevăzute cu încărcătoare USB sau aparate de iluminat cu surse LED, sistem de telegestiune și conexiune WIFI completează amenajarea și răspund exigențelor actuale pe care un spațiu public trebuie să le îndeplinească”.

error: Content is protected !!