Foto Cluj. Siegfried Muresan: „Pozele de mai jos nu sunt nici din Germania, nici din Elveția. Sunt din Cluj-Napoca, de pe prima stradă inteligentă din România”

Updated on iulie 17, 2020 Europarlamentarul Siegfried Muresan este impresionat de prima stradă SMART din România, finalizată de Primăria Cluj.

Siegfried Muresan: „Pozele de mai jos nu sunt nici din Germania, nici din Elveția. Sunt din Cluj-Napoca, de pe prima stradă inteligentă din România.

Foto Cluj. Siegfried Muresan: „Pozele de mai jos nu sunt nici din Germania, nici din Elveția. Sunt din Cluj-Napoca, de pe prima stradă inteligentă din România” 1 Foto Cluj. Siegfried Muresan: „Pozele de mai jos nu sunt nici din Germania, nici din Elveția. Sunt din Cluj-Napoca, de pe prima stradă inteligentă din România” 2    

Primarul Municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a anunțat ieri finalizarea lucrărilor la prima stradă smart din România, realizată cu fonduri europene.

Strada Molnar Piuariu este dotată cu tehnologie de ultimă generație care contribuie la reducerea poluării în oraș și crește calitatea vieții locuitorilor:

✅ culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate (2662 mp de spațiu exclusiv pietonal și 1253 mp suprafață carosabilă);

✅ 551 mp suprafață verde, cu 48 noi arbori plantați (cei 16 arbori existenți au fost păstrați) și sistem de irigare cu senzori;

✅ 4 locuri pentru încărcarea automobilelor electrice și 15 locuri de parcare pentru autovehicule;

✅ 30 locuri pentru încărcarea bicicletelor/trotinetelor electrice și 22 locuri de parcare pentru biciclete;

✅ mobilier urban modern: bănci, scaune, mese, cadre de parcări pentru biciclete, sisteme de afișaj, cișmele;

✅ Wi-Fi gratuit pentru localnici și turiști; prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile;

Foto Cluj. Siegfried Muresan: „Pozele de mai jos nu sunt nici din Germania, nici din Elveția. Sunt din Cluj-Napoca, de pe prima stradă inteligentă din România” 1 Foto Cluj. Siegfried Muresan: „Pozele de mai jos nu sunt nici din Germania, nici din Elveția. Sunt din Cluj-Napoca, de pe prima stradă inteligentă din România” 4 Foto Cluj. Siegfried Muresan: „Pozele de mai jos nu sunt nici din Germania, nici din Elveția. Sunt din Cluj-Napoca, de pe prima stradă inteligentă din România” 5

✅ iluminat public inteligent, eficient din punct de vedere energetic, iluminat festiv și
arhitectural;

✅ sistem îmbunătățit de colectare a apelor pluviale și sistem de irigare cu senzori.

Dacă vrem străzi inteligente în toate orașele din România trebuie să instalăm primari inteligenți în toate orașele din România”.

error: Content is protected !!