CFR Cluj a cerut ajutor Guvernului maghiar, pe modelul celor de la Sepsi și Csikszereda

Updated on iulie 17, 2020 Ioan Varga, patronul celor de la CFR Cluj, a apelat la guvernul maghiar pentru a căpăta o finanțare așa cum au Sepsi și Csikszereda, transmite Gazeta Sporturilor.

Prin niște relații ale sale, acționarul principal Ioan Varga a solicitat la Budapesta ca statul maghiar s-o sprijine pe CFR așa cum le ajută, de câțiva ani, pe Sepsi și pe Csikszereda.

CFR Cluj a cerut ajutor Guvernului maghiar, pe modelul celor de la Sepsi și Csikszereda 1

Ambele formații au înregistrat progrese remarcabile de când beneficiază de injecțiile financiare din Ungaria. Sepsi promova în 2014 în Liga a 3-a și acum a ajuns să joace finala Cupei României, mai are nevoie de o victorie ca să câștige primul trofeu din istoria clubului și să bifeze cea dintâi participare în cupele europene.

Csikszereda fusese, de asemenea, o echipă fără o tradiție importantă. Și ea a urcat în “B” și a uimit în sezonul trecut al Cupei, când a eliminat-o în “optimi” pe Dinamo, pe care o conducea atunci Mircea Rednic.

CFR este, deja, un club cu mult mai mare decât sunt Sepsi și Csikszereda, a câștigat de 5 ori campionatul în România, e campioana în exercițiu și consumă 12 milioane de euro într-un sezon.

Guvernul de la Budapesta nu a investit în străinătate doar în România, mai finanţează și un club din Slovacia, pe DAC, din Dunajska Streda, o localitate cu o importantă comunitate maghiară. Acesta a fost criteriul principal după care s-a orientat Ungaria când a pompat bani în fotbalul din afara graniţelor ei. În Covasna, de unde e Sepsi, 74 la sută dintre locuitori sunt de etnie maghiară.

În Harghita sunt 85%. În Cluj, numai 15% dintr-o populaţie de 324.000 de locuitori. Guvernul Viktor Orban se orientase deja către alte două localităţi din România, pentru dezvoltarea altor cluburi după modelul “Sepsi&Csikszereda”: Oradea și Satu Mare. În Oradea, români de etnie maghiară sunt 25% dintre locuitori, în Satu Mare sunt 38%

error: Content is protected !!