Cluj. Controale în Mall-uri, la terasele din zona centrală, restaurante, la Lacul Tarnița și Băile Cojocna

Updated on iulie 12, 2020 Sâmbătă s-a desfășurat o acțiune în sistem integrat, participând Poliția Municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, Gruparea de Mobilă de Jandarmi Cluj, Poliția Locală Cluj-Napoca.

Acțiunea s-a desfășurat în trei etape, acționându-se în zone unde exista riscul aglomerării de persoane: piețe, supermaketuri, parcuri, baze sportive, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri, zone de agrement, dar și la Lacul Tarnița sau Băile Cojocna, informează Ziua de Cluj. 

Cluj. Controale în Mall-uri, la terasele din zona centrală, restaurante, la Lacul Tarnița și Băile Cojocna 1

Polițiștii au acționat în vederea respectării măsurilor pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului și conștientizarea populației cu privire la necesitatea respectării acestora.

În prima etapă, desfășurată în intervalul orar 11:00-13:00, s-a verificat respectarea măsurilor de siguranță în zona piețelor, supermarketurilor, parcurilor, bazelor sportive, zonelor de agrement Lacul Tarnița și Băile Cojocna.

80 de persoane au fost legitimate, fiind verificate 62 de societăți comerciale și 12 locații de agrement. În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale.

În intervalul orar 18:00-12:00, s-a desfășurat cea de-a doua etapă a acțiunii, efectuându-se verificări în centrele comerciale, terase din zona centrală, restaurante din municipiu și din comunele arondate. Au fost efectuate verificări în 57 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 150 de persoane și verificate 78 de societăți comerciale. În urma abaterilor constatate, s-a impus aplicarea a 22 de sancțiuni contravenționale, 19 fiind aplicate pentru nerespectarea egii privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cea de-a treia parte a acțiunii a fost dedicată sălilor de jocuri din Cluj-Napoca. În intervalul orar 23:00-01:00 au fost verificate 42 de locații, fiind legitimate 50 de persoane. În urma verificărilor au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform legii pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Acțiunile vor continua.

error: Content is protected !!