Cluj. Polițiștii au dat amenzi părinților care nu folosesc dispozitivelor de fixare în scaun si a centurilor de siguranță pentru copii

Updated on iulie 10, 2020 Cluj. Polițiștii au dat amenzi părinților care nu folosesc dispozitivelor de fixare în scaun si a centurilor de siguranță pentru copii

Polițiștii clujeni au desfășurat o acțiune în cadrul proiectului „Copil Iubit la Bord”.

„Astazi, politistii clujeni au trecut la partea a doua a planului de actiune prevazut in cadrul proiectului “Copil Iubit la Bord”: sanctionarea soferilor.

Cluj. Polițiștii au dat amenzi părinților care nu folosesc dispozitivelor de fixare în scaun si a centurilor de siguranță pentru copii 1 Cluj. Polițiștii au dat amenzi părinților care nu folosesc dispozitivelor de fixare în scaun si a centurilor de siguranță pentru copii 2

In zona Salii Polivalente a avut loc o actiune in trafic a Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, prin Serviciul Rutier si Biroul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, actiune care a vizat tragerea la raspundere a soferilor care nu respecta prevederile legale referitoare la utilizarea dispozitivelor de fixare în scaun si a centurilor de siguranta pentru pasagerii minori.

Desi, in ultimele patru luni, copiii nu au mai fost la scoli, gradinite sau crese, iar mobilitatea parintilor a scazut semnificativ din cauza restrictiilor impuse de pandemice, numarul de victime rezultate din accidente rutiere NU a scazut, dimpotriva: in primul semestru al acestui an, 22 de persoane au decedat in urma accidentelor, cu 10 mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut”, au transmis cei de la „Copil iubit la bord”.

Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Strategie și Dezvoltare Locală, Management Proiecte și Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Departamentul de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai și Fundația „Crucea Albă” anunță demararea proiectului integrat „Copil Iubit la Bord”, dedicat prioritizării siguranței în trafic a copiilor ca pasageri ai autovehiculelor.
Proiectul integrat „Copil Iubit la Bord” reprezintă prima inițiativă bazată pe o abordare multisectorială cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor ca pasageri ai autovehiculelor în Cluj-Napoca. Inițiativa se va derula pe parcursul a doi ani, în urma unei finanțări oferite de către Global Road Safety Partnership, un program al International Federation of Red Cross&Red Crescent Societies, prin Fondation Botnar și Botnar Child Road Safety Project.
error: Content is protected !!