Cluj. Atenție, se fură catalizatoarele de la mașinile parcate în fața blocului. Conțin aur și platină. ”În momentul în care am pornit maşina, am sesizat că sună foarte tare, am coborât din ea, m-am uitat pe sub maşină …”

Updated on iunie 27, 2020 Soferii clujeni care își lasă mașinile în fața blocului trebuie să fie atenți la o nouă categorie de hoți, specializați în furturi de piese auto. Țintesc mașini mici și vechi, de unde scot catalizatoarele.

Metalele pe care le conțin dispozitivele – printre ele, aur și platină – se pot valorifica rapid pe piața neagră, spun mecanicii. În ultimele luni au existat mai multe cazuri, informează stirileprotv.ro.

Cluj. Atenție, se fură catalizatoarele de la mașinile parcate în fața blocului. Conțin aur și platină. ”În momentul în care am pornit maşina, am sesizat că sună foarte tare, am coborât din ea, m-am uitat pe sub maşină ...” 1

Răduța Ciorca, păgubită: “Am dus-o la un mecanic şi mi-a spus că anumite elemente ale eșapamentelui ar fi fost tăiate, în ideea de a se fura catalizatorul. Am reparat-o, evident, după care un prieten mi-a spus că au fost furate multe catalizatoare în ultima perioadă, întrucât se pare că sunt destul de valoroase. Am întrebat vecinii, însă nu ştia nimeni, nu auzise nimeni nimic.”

Zgomotele puternice trădează lipsa piesei, în lipsa căreia noxele ajung în mașină. Mecanicii spun că tot mai mulţi clienţi s-au plâns că s-au trezit fără această componentă.

Deşi nu toţi păgubiţii depun plângere, în Cluj-Napoca poliţiştii au fost alertaţi de unii proprietari.

Beatrice Milonean, purtător de cuvânt IPJ Cluj: “La nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca s-a constituit un grup de lucru a cărui scop este de a monitorizarea aceste tipuri de infracţiuni, identificarea autorilor, şi tragerea acestora la răspundere penală. Până în acest moment, o persoană a fost reţinută de către poliţişti pentru 24 de ore.”

Poliţiştii spun că mai au în vizor şi alţi suspecţi.

error: Content is protected !!