(Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor

Updated on iunie 26, 2020 Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca și un obiectiv de investiții important din zona istorică a municipiului, strada Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor.

Proiectul cu finanțare europeană include și str. Tipografiei, str. Emile Zola, str. Sexil Pușcariu, respectiv scuarul CEC.

(Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 1

Pe str. Ferdinand, care anterior nu avea niciun copac, au fost plantați 51 arbori cu balot în cadrul procesului de reabilitare. Pentru aceștia a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate.

12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete sunt amplasate pe această arteră, din totalul de 23 stații pentru biciclete / trotinete și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.

(Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 2 (Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 3 (Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 4

De asemenea, proiectul general include și: primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca (va fi amplasat pe str. Tipografiei), sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED. Creșterea calității spațiului public a fost urmărită în acest proiect nu doar prin plantări, ci mai ales prin reorganizarea spațiului pietonal și carosabil. Traficul a fost reorganizat astfel: se păstrează două benzi de acces pe direcția Centru – Strada Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lățime de 1,5 m.

Pe direcția Horea – Centru, transportul public și bicicliștii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lățimii carosabilului.

(Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 5 (Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 6 (Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 7 (Foto) Cea mai veche stradă din Cluj-Napoca, Regele Ferdinand, a fost modernizată și redată clujenilor 2

Stația de transport în comun de pe frontul estic (în fața magazinului Central) permite acum atât staționarea concomitentă a două autobuze, cât și neîntreruperea circulației velo în timpul staționării. De asemenea, o nouă trecere de pietoni și velo a fost marcată în dreptul străzilor Tipografiei și O. Petrovici.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 23.056.184,98 lei din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 21.425.503,55. Proiectul este realizat de Primăria Cluj-Napoca prin fonduri europene – Programul Operațional Regional 2014-2020.

error: Content is protected !!