Cluj. USAMV organizează o Ceremonie de absolvire ”virtuală”, în premieră, pentru Promoția 2020

Updated on iunie 18, 2020 Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca organizează în acest an o ceremonie de absolvire atipică, dar în același timp specială și, totodată, o premieră pentru viața academică din campus: festivitatea de absolvire a Promoției 2020 transmisă live pe pagina oficială de Facebook a universității.

Evenimentul va avea loc în 18 iunie, începând cu ora 13.00, când rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi, se va adresa absolvenților din 2020, din Aula Magna ”Mihai Șerban”.

Cluj. USAMV organizează o Ceremonie de absolvire ”virtuală”, în premieră, pentru Promoția 2020 1

Mesajele emoționante, deopotrivă pentru profesori și pentru absolvenți, vor fi continuate de decanii celor cinci facultăți: Prof. dr. Roxana Vidican (Facultatea de Agricultură), Prof. dr. Nicodim Fiț (Facultatea de Medicină Veterinară), Prof. dr. Daniel Dezmirean (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii), Prof. dr. Viorel Mitre (Facultatea de Horticultură) și Prof. dr. Elena Mudura (Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor). Mesaje vor transmite și oficialități invitate la eveniment, precum și studenți din anii terminali, iar ceremonia va fi încheiată de Prefectul studenților, Mădălin Grigore.

”În această perioadă a anului, USAMV Cluj-Napoca, asemenea celorlalte universități, își felicită absolvenții, sărbătorește cu satisfacție și bucurie reușita unei noi promoții. Ultimul semestru al acestui an universitar s-a desfășurat în condiții neașteptate, cu multe provocări, întrebări și angoase, la care studenții și profesorii au reușit să răspundă și să se adapteze.

Izolarea socială, distanțarea de școală, de colegi, de prieteni sau chiar de familie, efortul colectiv de adaptare la noi metode de predare-învățare, de compensare a interacțiunii directe în amfitetre și laboratoare cu comunicarea online, au fost răsplătite în parte de satisfacția noastră, a tuturor, de a fi reușit finalizarea anului universitar și a ciclului de studii cu menținerea standardelor de calitate.

În acest context, ceremonia de absolvire a promoției 2020 nu va fi, din păcate, cea tradițională. Absolvenții nu își vor auzi numele la citirea catalogului, nu vor primi direct felicitările, florile și îmbrățisările colegilor, dascălilor, prietenilor și ale familiei, în schimb vor putea primi mesajul profesorilor și colegilor, mesajul oficialităților invitate, și vor putea fi împreună toți absolvenții din acest an, pentru prima dată în istoria modernă a universității”, a declarat rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. Dr. Cornel Cătoi.

Ceremonia din 18 iunie se va bucura și de prezența membrilor Senatului Universității și a profesorilor, care vor urmări evenimentul din fața Aulei, unde va fi amplasat un ecran LED. Măsura a fost luată pentru a respecta condițiile de siguranță impuse în cazul evenimentelor organizate în spații închise, dar pe de altă parte, membrii Senatului și profesorii vor crea și atmosfera festivă, pentru că vor purta buchete de flori, pe care le vor oferi ”virtual” absolvenților.

Prin organizarea acestei festivități, USAMV Cluj-Napoca dorește să le arate absolvenților din Promoția 2020 că nu sunt uitați, chiar dacă regulile de distanțare socială încă există, dar și să evoce amintiri din anii de studiu, să aducă mulțumiri studenților și să-i încurajeze la începutul unui drum nou în viață: o carieră strălucită în domeniile alese cu grijă. Și pentru profesori, ceremoniile de absolvire au fost pline întotdeauna de emoții, bucurie, poate chiar și lacrimi, la fel ca pentru fiecare student participant alături de familie la aceste momente unice.

         USAMV Cluj-Napoca transmite felicitări absolvenților din Promoția 2020 și îi așteaptă cu drag în campus, atunci când va fi permisă reluarea activităților, pentru a-și reîntâlni profesorii și, poate, pentru a se bucura încă o dată de amfiteatrele care le-au găzduit toate emoțiile și reușitele în anii de studiu.

Fiecare generație își lasă amprenta în viața universității, iar cea din 2020 cu siguranță va rămâne în istoria de peste 150 de ani a USAMV Cluj-Napoca și pentru curajul cu care și-a finalizat studiile, chiar dacă nu a avut parte de cursul festiv și celebra aruncare a tocii spre cer. Mult succes absolvenților din 2020!

Ceremonia va putea fi urmărită pe pagina de Facebook USAMV Cluj-Napoca

error: Content is protected !!