Cluj: Concerte gratuite în Piața Unirii până la finalul lunii. Teodor Negrea: Nu lăsați orașele să moară. Uitați-vă cât de trist e Clujul fără festivaluri și evenimente!

Updated on iunie 15, 2020 Teodor Negrea organizatorul concertului din 6 iunie cu trupa Vița de Vie va pregăti și alte concerte în Piața Unirii.

Teodor Negrea deține două cluburi populare în Cluj, ambele închise de luni de zile, o cafenea și un restaurant cu o terasă, singurul business care a început să funcționeze. El se află la originea festivalului Form Days, care ar fi trebuit să aibă loc în perioada 1-4 iulie la domeniul nobiliar Rakoczi-Banffy, din localitatea Gilău, de lângă Cluj.

 Concerte gratuite în Piața Unirii

Pe 6 iunie, trupa Vița de Vie a concertat pentru prima dată în timpul pandemiei. A făcut-o la Cluj-Napoca, în Piața Unirii, în condițiile impuse de autorități.

„Deși a fost ciudat, lumea s-a simțit super ok. Au ieșit la aer, au ascultat o muzică, s-au respectat regulile.Trebuie să învățăm să trăim în condițiile actuale”, spune Teodor Negrea pentru G4media.

La concertul Vița de Vie lumea n-a plătit bilete și s-a mers doar pe invitații. Toate costurile de organizare au fost trecute la capitolul „pierderi asumate.” Acestea vor continua până la finalul lunii, potrivit lui Negrea.

„Am făcut acest concert asta ca o pierdere asumată, pentru comunitate. Vom organiza concerte până la finalul lunii în centrul Clujului, gratis, pentru toată lumea, pe bază de invitații și cu respectarea normelor sanitare aflate în vigoare. Ce câștig eu? Nimic, ce să câștig? Sunt cheltuieli pe care mi le-am asumat. De vândut n-am vândut nimic, nici băuturi răcoritoare, nici alcool, nici mâncare, fiindcă astea sunt condițiile. Dar nu vreau să văd că nu se întâmplă nimic în Cluj, un super-oraș care s-a ridicat foarte mult datorită evenimentelor sale.

Un oraș vibrant, cu multă culoare. Uitați-vă cât de trist e Clujul fără festivaluri, fără evenimente culturale! Fac un apel și la alți colegi și la instituții. Ieșiți, oameni buni, în oraș! Să se facă teatru pe timp de zi, să vină opera, filarmonica, să se organizeze alte concerte. Scena e acolo, în Piața Unirii, grupurile sanitare sunt acolo, ai toată logistica necesară, doar să vrei”, spune pentru g4media.ro Teodor Negrea.

„Pregătim și alte concerte gratuite până la finalul lunii. Scopul este de a anima centrul Clujului. Trebuie să reactivăm acest sector. Să nu ne fie frică, ci să învățăm să conviețuim cu acest virus. Clujul este renumit pentru evenimente, pentru festivaluri, e un centru cultural și dintr-odată a rămas fără nimic”, adaugă Negrea.

error: Content is protected !!