Reacție. Prefectul Clujului, despre cozile uriașe de la Institutul de Oncologie

Updated on iunie 10, 2020 La puțin timp după ce s-au redeschis secțiile în Institutul de Oncologie Ion Chiricuță din Cluj, bolnavii au luat cu asalt spitalul pentru a-și continua tratamentele.

Din păcate, sute de pacienți suferinzi de cancer au stat unul lângă celălalt, într-o așteptare surdă, informează fanatik.ro.

Reacție. Prefectul Clujului, despre cozile uriașe de la Institutul de Oncologie 1

Autoritățile spun că situația nu se poate schimba întrucât „nu există spațiu, iar triajul durează”. De remarcat că peste două luni și jumătate n-au avut acces pacienții la tratament, în starea de urgență serviciile medicale fiind reduse la maximum.

„Vin din toată țara pacienți, săptămâna trecută au fost peste 1800, acum iar sunt cozi, triajul durează. Din păcate nu se poate face nimic în acest moment. Toți cei care vin pentru internare sunt testați pentru Covid-19, iar testele durează, deși s-a mai scurtat timpul.

Este un triaj care trebuie respectat și spațiu nu există. Degeaba sunt programați oamenii să vină la o anumită oră. Ei vin de peste tot, când ajung, vin și la spital. Nu este o soluție convenabilă în acest moment.

Vom vedea ce se va putea face, dar nu există fizic spațiu pentru a nu se forma cozi. Sunt foarte mulți oameni cu afecțiuni grave, iar ei vin la Cluj fiindcă așa știu, că aici beneficiază de cel mai bun tratament. Sunt din toată țara. Nu pot fi refuzați”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

Vezi video aici:

„Săptămâna trecută au fost depistate două persoane care au venit din Rădăuți. Ulterior au mai fost depistate pozitiv 4 cadre medicale (1 rezident, 2 asistenți și 1 infirmiera), internați la SCBI. Se testează săptămânal personalul medical”, a adăugat acesta

error: Content is protected !!