Video Cluj. Cozi uriașe în fața Institutului Oncologic. Emanuel Ungureanu: „FOCAR de Covid 19. De ce ascunde conducerea spitalului faptul că s-au infectat acum câteva zile, 3 rezidenți, 3 asistente medicale și o infirmieră pe secția de Oncologie Medicală?”

Updated on iunie 10, 2020 Probleme uriașe la Institutul Oncologic din Cluj. Medicii de acolo nu reușesc să asigure minime măsuri de siguranță pentru sutele de bolnavi care stau la coadă în așteptarea triajului epidemiologic și a testului pentru coronavirus.

Pacienții oncologici sunt veniți din mai multe județe și își reiau tratamentele întrerupte pe durata stării de urgență, când nu au putut merge la spitalul clujean sau au fost programați pentru operații, anunță Stirile TVR.
Video Cluj. Cozi uriașe în fața Institutului Oncologic. Emanuel Ungureanu: „FOCAR de Covid 19. De ce ascunde conducerea spitalului faptul că s-au infectat acum câteva zile, 3 rezidenți, 3 asistente medicale și o infirmieră pe secția de Oncologie Medicală?” 1

Oamenii reclamă că trebuie să stea câteva ore la coadă.
Vezi aici Video:

„Am venit cu soția care are o tumoare și trebuie să facă tratamentul la trei săptămâni. Iar cu o zi înainte trebuie să facă testul COVID. Am stat 3 ore la cortul unde se face testul, iar după o oră ni s-a spus să mergem la alt cort, iar toată lumea s-a îngrămădit dincolo, nu s-a mai respectat nimic, nicio ordine și nicio distanță”, a spus un bărbat.

Conducerea Institutului Oncologic nu a putut fi contactată.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat pentru MEDIAFAX că problema este cauzată de faptul că la Institutul Oncologic vin peste 500 de persoane pe zi, majoritatea din alte județe, care trebuie să intre la triajul epidemiologic.

„În ultima perioadă oamenii s-au tratat în zonele de unde provin, dar acum au revenit pentru continuarea tratamentelor”, a explicat Abrudean.

Emanuel Ungureanu – Deputat USR: „FOCAR de Covid 19 la Institutul Oncologic din Cluj!

De ce ascunde conducerea spitalului faptul că s-au infectat acum câteva zile, 3 rezidenți, 3 asistente medicale și o infirmieră pe secția de Oncologie Medicală?

TEROARE și FRICĂ aceasta este metoda prin care conducerea acestei unități medicale alege să conducă un spital vital pentru mii de bolnavi de cancer din toată țara.

În stilul caracteristic, directorul medical Patriciu și managerul Vlad de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca vorbesc doar în presa pe care o plătesc din banii firmelor de medicamente sau din fondurile spitalului.

Am cerut la începutul lunii mai să îmi comunice Ministrul Sănătății lista cu contractele de publicitate încheiate de Institutul Oncologic din Cluj.

http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii…

Nu am primit niciun răspuns.

Conducerea DSP Cluj a fost informată despre acest focar?

Când?

De ce nu anunță prefectul Clujului acest incident și dezorganizarea din Institut?

Simplu, sunt în aceeași gașcă de indivizi mediocri care se laudă între ei penibil și se înțeleg la împărțirea banilor murdari.

În câteva zile va ieși din nou populist Boc și ne va explica că TOTUL este minunat la Cluj și “spitalul de carton” de la Sala Polivalentă era o capodoperă anti Covid, nu un exercițiu superpopulist al clicii peneliste pe munca voluntarilor și a unor oameni de afaceri generoși.

2 zile personalul infectat de pe secția de Oncologie Medicală a venit la muncă, ce păzește epidemiologul spitalului? de ce nu s-a făcut corect testarea pacienților care au venit pentru tratament?

O spun și o mai repet, trebuie să testăm mai mult, să fim precauți, dar, trebuie să coabităm cu acest virus.

Pacienții cronici trebuie tratați cu prioritate și spitalele trebuie DESCHISE prin Ordin al ministrului Sănătății, NU la recomandarea DSP-urilor.

Vezi aici Video:

Șeful DSP Cluj Moisescu a acoperit ani de zile mafioți ca Lucan, credeți că îi pasă de bolnavii cronici și lipsa accesului acestora în spitale pentru tratamentele de care depinde supraviețuirea acestora?”

error: Content is protected !!