(Foto/Video) Record. Doi frați din Cluj au reușit în doar 9 zile, să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România, de peste 2.500 de metri!

Updated on iunie 9, 2020 Record demn de menționat pentru doi frați din Cluj, Vlad Bolboacă și Mihai Bolboacă, care au reușit în doar 9 zile, să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România, de peste 2.500 de metri!

Radu Bărăian, preietenul lor, a povestit reușita frașilor clujeni.
Radu Bărăian: „Final de drum pentru Vlad Bolboaca (25 ani) și Bolboacă Mihai (26 ani), cei doi au reușit în 9 zile să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România de peste 2.500 metri !!!
Doi frați din Cluj

(Foto/Video) Record. Doi frați din Cluj au reușit în doar 9 zile, să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România, de peste 2.500 de metri! 1

O aventură incredibil de curajoasă și ambițioasă dusă la capăt în proporție de 90%. Tind să cred că putem număra pe degetele de la o mână persoanele care au mai bifat o astfel de performanță în munții României.

La finalul expediției cifrele arată de-a dreptul uluitor:

– 9 zile în total petrecute departe de casă din care 7 pe munte și 2 de pauză (sau la volan)
– 13/14 vârfuri de peste 2.500 metri din România (1. Vf. Moldoveanu, 3. Vf. Viștea Mare, 4. Vf. Parângul Mare, 5. Vf. Lespezi, 6. Vf. Cornul Călțunului, 7. Vf. Peleaga, 8. Vf. Păpușa, 9. Vf. Vânătarea lui Buteanu, 10. Vf. Hârtopul Darei, 11. Vf. Omu, 12. Vf. Bucura Dumbrava, 13. Vf. Capul Morarului, 14. Vf. Dara)

– un singur vârf ratat, Vf. Negoiu, al 2-lea ce mai înalt din țară, iar asta la recomandarea salvamontului din zonă. Băieții au încercat totuși abordarea vârfului, însă au constatat și ei destul de repede că riscul este mult prea ridicat.

– undeva între 130 și 135 km bătuți la pas prin cele mai importante grupe de munți din România: Făgăraș, Parâng, Retezat și Bucegi.

– aproape 50 de ore petrecute în total pe potecile din Carpații României
(Foto/Video) Record. Doi frați din Cluj au reușit în doar 9 zile, să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România, de peste 2.500 de metri! 2

– peste 13.000 metri diferență de nivel

– aproximativ 2.000 km de condus efectiv inclusiv de la Cluj-Napoca la Bușteni sau de pe Transfăgărășan la Cluj-Napoca (din care 200 pe drumuri forestiere foarte obositoare).

Astăzi, în ultima zi a unei aventuri efectiv ieșite din comun, frații Bolboacă au reușit fără mari probleme să ajungă pe al 9-lea cel mai înalt vârf din România, Vf. Vânătarea lui Buteanu, aflat la 2.507 metri. Băieții au avut nevoie de 3 ore și 43 de minute pentru a bifa și acest pisc, având să parcurgă în total aproximativ 9 km și o diferență de nivel 954 metri. Am discutat cu ei la telefon și mi-au spus că s-au simțit foarte bine pe traseu, deși trezirea a fost puțin mai grea, vremea a fost excelentă și priveliștea din jur pe măsură. Atât de curată a fost azi atmosfera încât băieții au surprins in fotografiile pe care le-am postat atât Trapezul format din Viștea și Moldoveanu, cât și celebra porțiune de drum de pe Transfăgărășan.

Imediat după revenirea de pe traseu, cu strângere de inimă, Mihai și Vlad s-au urcat în mașină și au pornit spre Cluj-Napoca, urmând ca de mâine să reînceapă munca și să revină la statutul de oameni, asta după ce în ultimele 9 zile au dat dovadă că duc spre niște super-eroi de primă clasă.

O scurtă recapitulare pe zile ar arătam cam așa:
– Ziua 1 – Duminică, 31 mai – Au cucerit vârfurile Omu, Bucura Dumbrava și Capul Morarului din Masivul Bucegi, iar imediat după au pornit cu mașina spre orașul Făgăraș.

– Ziua 2 – Luni, 1 iunie – Au pornit ascensiunea spre vârfurile Hârtopul Darei și Dara din Făgăraș, însă vremea extrem de capricioasă și vizibilitatea redusă i-au oprit pe băieți din drum, având să renunțe în acea zi. Din nou, s-au urcat în mașină și au pornit spre orașul Petroșani.
(Foto/Video) Record. Doi frați din Cluj au reușit în doar 9 zile, să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România, de peste 2.500 de metri! 3

– Ziua 3 – Marți, 2 iunie – Au cucerit Vârful Parângul Mare, Munții Parâng, iar seara au pornit cu mașina spre Munții Retezat.

– Ziua 4 – Miercuri, 3 iunie – Au cucerit vârfurile Peleaga și Păpușa din Munții Retezat, iar imediat după coborâre au pornit spre Sibiu.

– Ziua 5 – Joi, 4 iunie – Zi de pauză pe munte, s-au odihnit în Sibiu, și-au făcut un upgrade la echipament pentru o nouă încercare în Făgăraș, iar apoi au pornit spre localitatea Nucșoara, Jud. Argeș.

– Ziua 6 – Vineri, 5 iunie – Cea mai solicitantă și cea mai încărcată zi dintre toate, 4 vârfuri în Făgăraș și anume Hârtopul Darei, Dara, Viștea Mare și Moldoveanu. Au ajuns la cazare undeva spre miezul nopții.
– Ziua 7 – Sâmbătă, 6 iunie – Zi de pauză într-u complex turistic de pe Transfăgărășan

– Ziua 8 – Duminică, 7 iunie – Urcări cu success pe vârfurile Lespezi și Cornul Călțunului și o mică încercare de a porni spre Negoiu, idee la care au renunțat relativ repede.

– Ziua 9 – Luni, 8 iunie, – Au cucerit și Vânătarea lui Buteanu, iar apoi au pornit spre casă, iar la ora postării acestui text băieții sunt deja în brațele celor dragi.
(Foto/Video) Record. Doi frați din Cluj au reușit în doar 9 zile, să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România, de peste 2.500 de metri! 4

E greu să tragi o concluzie clară după aceste 9 zile, e absurd să vă ridic în slăvi cu metafore exagerate și clișee pentru că vă cunosc și știam de ce sunteți în stare. Într-adevăr, toate cele 14 în 6 zile era ireal de dificil, dar mereu aveam în spate un gând că veți reuși să o faceți cumva, însă după cum știu și eu, știți și voi, respectiv probabil mulți dintre cei care au citit în aceste zile postările noastre, muntele este un mediu ostil, iar imprevizibilitatea caracteristică îl face și mai tentant de abordat.

Vă felicit și vă respect enorm pentru ce ați reușit în perioada asta, mă bucur că v-am fost alături de la distanță în această încercare și vă mulțumesc că m-ați lăsat să scriu despre ceea ce ați făcut voi acolo sus la înălțime. De asemenea, sper ca prin aceste mici cronici de munte am reușit să mai stârnesc câtorva persoane interesul pentru natură și frumusețile din spatele ei.

O ultimă idee și gata, pauză totală de la Facebook pentru o lună de zile… Sper ca această aventură v-a unit și mai mult, rar mi-a fost dat să văd ca doi frați să lege o asemenea prietenie.

Vezi aici Video:

Sunteți unici, mulțumim! Jos pălăria!”

error: Content is protected !!