Cluj. Zilele Culturale Maghiare vor avea loc dar cu un număr redus de activități

Updated on iunie 5, 2020 Chiar dacă epidemia de coronavirus a amânat aproape toate evenimentele din CLuj, Zilele Culturii Maghiare, aflate la a 11-a ediţie, vor avea loc în acest an în perioada 19-21 august, în trei zile, în loc de zece zile, câte erau până acum.

“În contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, organizatorii Zilelor Culturale Maghiare Cluj au decis ca ediţia din anul acesta a festivalului să se desfăşoare pe durata a doar trei zile (19-21 august), şi nu timp de 10 zile, cum se întâmpla în mod tradiţional”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de organizatorii evenimentului, preluat de agerpres.ro.

Cluj. Zilele Culturale Maghiare vor avea loc dar cu un număr redus de activități 1

Organizatorii precizează că, pe parcursul desfăşurării festivalului, se vor respecta toate măsurile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

“Ediţia a XI-a a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj va fi organizată în perioada 19-21 august. Datele alese sunt relevante pentru evenimentul nostru: ziua de 19 august, data care marchează ridicarea Clujului la rang de oraş de către Regele Carol Robert în anul 1316 şi sărbătorirea zilei Sfântului Ştefan în 20 august.

Decizia de a ţine festivalul am luat-o de curând, ţinând seama de aşteptările publicului. Desigur, un eveniment de anvergura cu care am obişnuit până acum publicul nu se poate produce doar în trei zile, ceea înseamnă că anul acesta vom încerca să realizăm un număr mai mic de programe şi în concordanţă cu reglementările în vigoare. Încă este prea devreme să ne pronunţăm cu privire la activităţile din festival, dar vom reveni cu mai multe detalii în cursul lunii iulie”, a declarat Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare.

error: Content is protected !!