Uniforma școlară ar putea deveni obligatorie. Elev din Cluj: „E mai uşor să porţi uneori uniforma, chiar nu te gândeşti cu ce să te îmbraci, o iei pur şi simplu şi te-ai dus la şcoală”

Updated on iunie 1, 2020 Uniforma școlară ar putea fi reintrodusă în ciclul preuniversitar. Decizia aparține în prezent consiliului școlar, dar un proiect de lege recomandă ca ținuta să devină obligatoriu.

Fiecare copil va primi 350 de lei pe an pentru acest lucru. Studiile au arătat că astfel de uniforme nu numai că pot reduce agresivitatea elevilor, ci și pot elimina diferențele de statut economic și social, informează stirileprotv.ro.

Uniforma școlară ar putea deveni obligatorie. Elev din Cluj: „E mai uşor să porţi uneori uniforma, chiar nu te gândeşti cu ce să te îmbraci, o iei pur şi simplu şi te-ai dus la şcoală” 1

Tudor este în clasa a 8-a la o şcoală din Cluj-Napoca. Poartă uniforma de când a intrat în ciclul primar. Singurul reproș este că nu prea poate să îşi exprime personalitatea prin vestimentaţie.

Tudor Bot, elev: “Uneori poţi să îţi asortezi unele haine, ca să fii frumos, la vederea omului, dar e mai uşor să porţi uneori uniforma, chiar nu te gândeşti cu ce să te îmbraci, o iei pur şi simplu şi te-ai dus la şcoală”.

Reprezentanții părinților spun însă că nu sunt bani.

Laura Maniu, părinte: “Nu trebuie să investesc în alte obiecte de îmbrăcăminte pe care şi le-ar fi dorit copilul la un anumit moment. Dat fiind faptul că toţi copiii sunt îmbrăcaţi la fel, sunt uniformi, scad incidentele şi răutăţile din partea anumitor copii”.

Un alt argument în favoarea uniformelor ar fi că un copil se poate bucura de apartenența la o școală de renume.

Cei mai mulţi elevi din România nu au purtat nici măcar o dată uniforma. Ideea pare să îi încânte și să le insufle siguranță.

Statul ar urma să plătească 350 de lei fiecărui copil. Iar școlile să aleagă stilul vestimentar. Federaţia naţională a asociaţiilor de părinţi susţine însă ca banii ar fi mai utili în altă parte.

error: Content is protected !!