Când va fi gata primul vaccin românesc anti coronvirus. Vaccinul nu va fi unul injectabil, ci va putea fi pulverizat pe cale nazală

Updated on mai 28, 2020 Profesorul doctor Mircea Ioan Popa, directorul Institutului Cantacuzino, a declarat că un vaccin românesc anti coronavirus ar putea fi gata în 18 luni.

„Produsul realizat de colegii din Timișoara este aproape gata pentru a fi pus la dispoziție pentru începerea acestui proiect, e un proiect de cercetare și întotdeauna o cercetare știi că o începi și încerci să o duci la bun sfârșit, dar pot apărea lucruri pe care nu le poți gândi de la început”, a declarat directorul, citat de antena3.ro.

vaccin românesc anti coronvirus

Profesorul a declarat că totul trebuie să se desfășoare foarte rapid.

„Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi”.

Vaccinul nu va fi unul injectabil, ci va putea fi pulverizat pe cale nazală.

„Ceva mai ușor de tolerat, inclusiv de cei care nu sunt foarte de acord cu vaccinurile. Sperăm că produsul nostru va fi de foarte bună calitate și că populația României îl va primi așa cum ne dorim”.

România alocă 3,5 milioane de lei pentru descoperirea vaccinului împotriva coronavirus, dar suma va crește, dacă cercetările inițiale dovedesc că produsul dezvoltat de OncoGen și Institutul Cantacuzino dă rezultate.

error: Content is protected !!