Cluj. Update. Un italian care deține o podgorie în nordul Italiei a trimis avion privat, după 8 românce, disperat că nu are forță de muncă. „Conaționalii mei, în ultimii 30 de ani nu au mai dorit să facă munca aceasta”

Updated on mai 28, 2020 Italianul care a trimis un avion privat la Cluj, pentru a prelua 8 românce care lucrează la podgoria lui din nordul Italiei, a vorbit mai în detaliu despre măsura la care a apelat. 

Femeile sunt considerate „mână de lucru specializată”, pentru că în domeniul podgoriilor și al producției de vin nu poate lucra oricine, a povestit proprietarul italian.

avion privat

„Sunt și persoane care au înțeles gestul meu, dar totodată foarte mulți m-au atacat. Din păcate aceste persoane nu știu ce înseamnă să deții asemenea afacere. Nu știu nimic despre vin, despre toată munca imensă care se află în spatele acestui produs. Conaționalii mei, în ultimii 30 de ani nu au mai dorit să facă munca aceasta. Și atunci, sigur, suntem într-o situație dramatică, dar pentru mine un lucru la fel de imprtant este și continuitatea”, a povestit Martin Foradori Hofstätter, citat de g4media.ro.

Crama și podgoria din nordul Italiei, de la poalele Alpilor, se întinde pe zeci de hectare, iar românecele preferate de Italian au mai lucrat pentru el. „Am nevoie de oameni care se mișcă repede”, a subliniat italianul, explicând că e foarte mulțumit de prestația femeilor din România, cărora le oferă condiții decente de trai și de muncă. „Eu le ofer aici totul, salarii conform contractului, nu trebuie să plătească nici cazare, curent sau apă”, a spus Martin Foradori Hofstätter.

Româncele au povestit și ele că munca lor este apreciată la crama din Tramin, câștigând salarii decente, muncind și trăind în condiții decente.

„La noi în țară nu ți se oferă un loc de muncă din care să poți intreține o familie cu copii. Avem copii în spate, obligații, greutăți. Aici unde lucrăm noi este altceva”, a spus una dintre angajate.

 

error: Content is protected !!