Au plecat spre Cluj. Cei 33 de muncitori din Sri Lanka au plecat spre noul loc de muncă, la compania De’Longhi din Jucu

Updated on mai 28, 2020 Compania De’Longhi a anunțat că îi va angaja pe cei 33 de muncitori din Sri Lanka, rămași fără slujbe și fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Compania va asigura transportul București – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare în apropierea fabricii și va semna cu ele contracte de muncă, respectând aceleași condiții de salarizare și de pregătire ca ale tuturor celorlalți angajați de la Jucu.

Au plecat spre Cluj. Cei 33 de muncitori din Sri Lanka au plecat spre noul loc de muncă, la compania De'Longhi din Jucu 1

„Decizia Ministerului Muncii și Protecției Sociale de a accepta oferta companiei noastre de preluare a muncitorilor din Sri Lanka rămași fără contract ne bucură foarte mult. Am putut remedia o situație dificilă pentru acești oameni, într-un timp record și am demonstrat, de asemenea, celor care aleg să părăsească România pentru munci sezoniere, că există de lucru aici, acasă, în condiții corecte, de respect și de securitate”, a transmis conducerea companiei De’Longhi România, citată de antena3.ro.

Marian Rădună a scris pe Facebook: „Final Fericit

Au plecat spre Cluj. Cei 33 de muncitori din Sri Lanka au plecat spre noul loc de muncă, la compania De'Longhi din Jucu 2 Au plecat spre Cluj. Cei 33 de muncitori din Sri Lanka au plecat spre noul loc de muncă, la compania De'Longhi din Jucu 3

În această seară, la fix 72 h de când au ajuns în Otopeni, oamenii din Sri Lanka au plecat spre Cluj, la noul loc de muncă.

Au fost trei zile pline și povestea asta nu avea un final fericit dacă nu erau Ruban Jayathas și Violeta Alexandru.

Autoritățile au găsit o soluție rapidă pentru a-i caza și în paralel au ajutat la rezolvarea situației, iar din 6 angajatori care le-au oferit joburi, unul i-a angajat.

În seara asta eram cu Ruban și oamenii din Sri Lanka i-au făcut lui Ruban cadou un tricou și ne-au mulțumit când au urcat în autocarul venit de la Cluj pentru a-i duce la noul angajator.

Au plecat spre Cluj. Cei 33 de muncitori din Sri Lanka au plecat spre noul loc de muncă, la compania De'Longhi din Jucu 4 Au plecat spre Cluj. Cei 33 de muncitori din Sri Lanka au plecat spre noul loc de muncă, la compania De'Longhi din Jucu 5

Am primit un mesaj de la Ruban care mi-a spus că a găsit suma de 3300 RON ascunsă în tricou și oamenii i-au lăsat mesajul că banii sunt pentru alte cauze umanitare, pentru că și ei au fost ajutați.

Am calculat și suma medie pe care au donat-o a fost de 100 RON în condițiile în care ultimii bani primiți de la angajatorul din Botoșani care i-a concediat erau intre 300 și 500 RON.

Ei au dat intre 20% și 33% din ultimii bani pentru alte cauze.

Oameni😘”

error: Content is protected !!